Fotografija: Foto: Grad Garešnica
Galerija
Foto: Grad Garešnica

Tehno park dobio nove stanare: „Investitor zaposlio 13 ljudi s garešničkog područja!“

„Naš Tehno park pokazao se kao dobra odskočna daska za poduzetnike koji tek pokreću posao. Mnogi od njih koji su ovdje započeli, nastavili su i kasnije uspješno razvijati posao“, kaže Josip BilandžijaU garešnički Tehno park ovih dana uselili su novi stanari. Kako otkriva gradonačelnik Josip Bilandžija, riječ je o investitoru s kutinskog područja koji je u Garešnici osnovao novu tvrtku SI Moda j.d.o.o. koja se bavi tekstilnom proizvodnjom. S obzirom na posrnulu Modeu koja je zapošljavala velik broj izučenih tekstilaca, novim poduzetnicima nije bilo teško pronaći radnike na širem garešničkom području.

Odskočna daska

- Zaposleno je 13 osoba, svi su već počeli raditi. Tvrtka je iznajmila poslovni prostor od 140 četvornih metara, uselila strojeve i započela proizvodnju – otkriva garešnički gradonačelnik Josip Bilandžija.

Pogon već radi punom parom/Foto: Grad Garešnica
Pogon već radi punom parom/Foto: Grad Garešnica

Sa zadovoljstvom dodaje kako su gotovo svi poslovni prostori u Tehno parku zauzeti, samo je jedan još na raspolaganju budućim poduzetnicima.

- Naš Tehno park pokazao se kao dobra odskočna daska za poduzetnike koji tek pokreću posao. Mnogi od njih koji su ovdje započeli, nastavili su i kasnije uspješno razvijati posao te su opstali na tržištu – naglašava Bilandžija.

Kroz tu je potpornu instituciju tijekom posljednjih nekoliko godina prošlo više tvrtki različitih profila.

Različiti profili

- Imali smo ili još imamo ondje građevinska poduzeća, tvrtke za izradu projekata, različite poslovne urede. Imamo čak i jednog poduzetnika inovatora koji je ovamo došao iz Njemačke jer su mu se svidjeli uvjeti koje nudimo – kaže Bilandžija.

Josip Bilandžija, gradonačelnik Grada Garešnice/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Josip Bilandžija, gradonačelnik Grada Garešnice/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

A ti su uvjeti za poduzetnike, posebice početnike, i više nego povoljni. Stanari Tehno parka tako prvu godinu ne moraju uopće plaćati najam poslovnog prostora, u drugoj godini Grad Garešnica im najam subvencionira u 50-postotnom iznosu, a treću godinu u 20-postotnom. Inače tržišna cijena najma ureda iznosi 5,31 euro po četvornom metru, napominju u Gradu.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!