Fotografija: Bilogorska košara dokazala kvalitetu: "Snabdijevat će škole domaćim voćem i povrćem"/Foto: Deni Marčinković
Galerija
Bilogorska košara dokazala kvalitetu: "Snabdijevat će škole domaćim voćem i povrćem"/Foto: Deni Marčinković

Bilogorska košara dokazala kvalitetu: "Snabdijevat će škole domaćim proizvodima"

Ponuda u Bilogorskoj košari sve je bogatija, a cijene sve pristupačnije. Očekujemo uskoro i ponudu sireva i jogurta te proizvoda iz Koestlina, kaže bjelovarski dogradonačelnik Igor BrajdićBJELOVAR - "Bilogorska košara, odnosno Braniteljska socijalno-radna zadruga Bilogorska košara prema Agenciji za plaćanje u poljoprivredi ima najveći broj bodova u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji te će zbog toga u osnovne škole voziti domaće lokalno voće i povrće bjelovarskih OPG", ovom viješću pohvalio se bjelovarski dogradonačelnik Igor Brajdić.

Bilogorska košara, trgovina s isključivo domaćim, lokalnim proizvodima/Foto: Deni Marčinković
Bilogorska košara, trgovina s isključivo domaćim, lokalnim proizvodima/Foto: Deni Marčinković
Foto: Deni Marčinković
Foto: Deni Marčinković

Pojasnimo, Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 10. listopada na svojim je mrežnim stranicama objavila popise odobrenih i vrednovanih dobavljača te najviše prihvatljive nabavne cijene. Najveći broj bodova u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji kao dobavljač s prihvatljivim cijenama dobila je Bilogorska košara čiji se proizvodi koriste za pripremu obroka u područnim školama.

Uskoro novi proizvodi

-Kako su prvi na listi s najvećim brojem bodova upravo bilogorski OPG-i očekujem da će ravnatelji škola prepoznati kvalitetu i rad naših poljoprivrednika. Također, ima puno noviteta u Bilogorskoj košari, prvenstveno što se tiče ponude koja je puno bogatija, a cijene pristupačnije. Razgovaralo se i s predstavnicima Sirele, odnosno Lactalisa te uskoro očekujemo i bogatu ponudu sireva, jogurta i drugih mliječnih proizvoda iz te tvornice u Bilogorskoj košari.

Pregovori s Koestlinom

Trgovina se puni domaćim proizvodima, prije svega voćem i povrćem te prerađevinama, ljekovitim biljem, tjesteninom od batata i pirovim brašnom, suvenirima te rakijama i likerima. Razgovara se i s predstavnicima najslađe bjelovarske tvornice Koestlin te priželjkujemo da će se na policama Bilogorske košare uskoro naći i proizvodi iz Koestlina, kazao je Igor Brajdić i podsjetio da Bilogorsku košaru vode sami OPG-ovci organizirani i udruženi u Zadrugu.

Zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić/Foto: Deni Marčinković
Zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić/Foto: Deni Marčinković
Bilogorska košarica/Foto: Deni Marčinković
Bilogorska košarica/Foto: Deni Marčinković
Foto: Deni Marčinković
Foto: Deni Marčinković

Dodajmo kako osim Bilogorske košare svoje proizvode u škole dostavlja i Vrt d.o.o.. Oni se, pak, prema tablici u prilogu, mogu pohvaliti proizvodima poput jabuke, kruške, šljive, mandarine, stolnog grožđa, rotkvice, mrkve, rajčice te voćnog soka od jabuke.