Fotografija: Ne propustite Advent u Požegi - čeka vas nikad bogatiji blagdanski ugođaj/Foto: TZ PSŽ
Galerija
Ne propustite Advent u Požegi - čeka vas nikad bogatiji blagdanski ugođaj/Foto: TZ PSŽ

ADVENT U POŽEGI: "Nikad bogatiji blagdanski ugođaj, dođite i stvorite divne uspomene"

Tjedan prije Božića obilježit će humanitarni koncert za Udrugu Mali princ pod nazivom „Pjesma za Malog princa“, pod krilaticom „Čovjek samo srcem dobro vidi. Ono bitno, očima je nevidljivo", kažu iz TZOvogodišnji koncept „Adventa u Požegi“ koji će trajati od 26. studenog do 31. prosinca temelji se na kulturnoj, zabavnoj i glazbenoj ponudi, te uključivanju lokalne zajednice u osmišljavanje programa koji će oživjeti centar Požege.

Od 03. do 31. prosinca centar Požege, kao i cijele Zlatne Slavonije, postao je mjesto susreta, druženja, stvaranja novih uspomena i istinskog blagdanskog ugođaja kojeg vam donosimo bogatim programom namijenjenim svim uzrastima.

Program za najmlađe

-Turistička zajednica Grada Požege osmislila je program znatno proširen i obogaćen novim sadržajima, ujedno namijenjen svima, iz kojega možemo izdvojiti brojne programe za naše najmlađe poput Pričaonice Bake Mraz, radionice izrade ukrasa za bor, radionica izrade božićnih čestitki, ukrašavanja božićnih kolačića, kino večer uz toplu čokoladu i dekicu, kazališnih predstava iz programa za djecu Gradskog kazališta Požega „Drvo bajki“, dočeka sv. Nikole, Djeda Mraza i brojnih drugih.

Foto: TZ PSŽ
Foto: TZ PSŽ
Foto: TZ PSŽ
Foto: TZ PSŽ

Svakoga vikenda, od petka do nedjelje, očekuje nas i bogat glazbeni program s eminentnim imenima hrvatske glazbene scene. Tjedan prije Božića obilježit će humanitarni koncert za Udrugu Mali princ pod nazivom „Pjesma za Malog princa“, pod krilaticom „Čovjek samo srcem dobro vidi. Ono bitno, očima je nevidljivo", a posebna glazbena poslastica očekuje nas 23. prosinca, uoči Badnjaka, kažu nam iz TZ Požeško - slavonske županije.

Glazbena radionica i motomrazovi

Tradicionalni Božićni sajam održat će se od 22. do 24. prosinca uz nastup Danka Trupinića, Glazbenu radionicu Nota, motomrazove, doček Djeda Mraza i zajedničko kićenje „Bora dobrih želja“, a u suradnji s Obrtničkom komorom Požeško – slavonske županije i Udruženjem obrtnika Požega pripremamo i podjelu posnog obroka.

-Kada je riječ o dočeku Nove godine, ove godine organiziramo onaj za naše najmlađe koji će se održati od 18 sati, a potom od 22,30 sati i onaj glavni uz glazbeni program.

Foto: TZ PSŽ
Foto: TZ PSŽ
Foto: TZ PSŽ
Foto: TZ PSŽ

Tijekom cijeloga mjeseca u Ulici sv. Florijana otvorene su naše adventske kućice na kojima se svakodnevno može pronaći bogata ponuda tradicionalnih blagdanskih delicija, od kuhanog vina, gina i čaja, do kobasica, fritula, germ knedli i božićnih medenjaka.

Foto: TZ PSŽ
Foto: TZ PSŽ
Foto: TZ PSŽ
Foto: TZ PSŽ

Cijeli program ovogodišnjeg Adventa dostupan je online putem QR koda koji se može pronaći na našim letcima, plakatima, kao i na samim lokacijama održavanja adventskih aktivnosti, te na službenoj web stranici turističke zajednice i društvenim mrežama. Također su dostupne i adventske knjižnice na brojnim lokacijama u gradu, kažu iz TZ.

Uređenje izloga

-Po prvi puta ove godine pokrenuli smo natječaj za najoriginalnije adventsko uređenje izloga ili površine ispred poslovnog prostora za vrijeme trajanja manifestacije „Advent u Požegi“. Na natječaj se mogu javiti zakupci ili vlasnici poslovnih prostora koji su u funkciji, a tema je – Božić u Zlatnoj dolini. Sve informacije o natječaju dostupne su na stranicama turističke zajednice.

Foto: TZ PSŽ
Foto: TZ PSŽ
Foto: TZ PSŽ
Foto: TZ PSŽ

Čarolija koja Požegu i Požeško – slavonsku županiju tijekom Adventa pretvaraju u bajkovito mjesto prepuno topline, veselja, gastronomskih užitaka, plesa, zabave, druženja i romantike, bit će prisutna na svakom koraku, a možete ju u potpunosti iskusiti tijekom cijeloga mjeseca prosinca, poručuju iz Turističke zajednice.

Sve detalje o programima, atrakcijama i ljepotama Adventa u Požegi potražite na: www.pozega-tz.hr

Doživi Zlatnu Slavoniju:  https://visitslavonia.hr/

Foto: TZ PSŽ
Foto: TZ PSŽ

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!