Fotografija: Slavlje juniora NK Bjelovara nakon zaslužene pobjede/Foto: Facebook NK Bjelovar
Galerija
Slavlje juniora NK Bjelovara nakon zaslužene pobjede/Foto: Facebook NK Bjelovar

Juniori NK Bjelovara pobjedom nad porečkim Jadranom ušli u Prvu HNL

Uspjeh koji su sinoć mladi Bjelovarčani postigli nije samo njihov osobni uspjeh već je promocija grada i županije na najbolji mogući način.



BJELOVAR – Nadmoćnom pobjedom nad ekipom Jadrana iz Poreča rezultatom 4:2 na neutralnom terenu u Lučkom, Zagreb, juniori NK Bjelovara ušli su u Prvu HNL juniora. Dva gola zabio je Dean Radošević, a po jedan Bruno Kunštek i Jakov Pranjić. Iako uvjeti za nogomet zbog nesnosne vrućine nisu bili idealni, dečki su, kako i sam trener Petar Bošnjak kaže, ostavili srce na terenu i pokazali da mogu i žele.

Golove su zabili Radošević dva, Kunštek i Pranjić po jedan/Foto: Screenshoot Facebook NK Bjelovar
Golove su zabili Radošević dva, Kunštek i Pranjić po jedan/Foto: Screenshoot Facebook NK Bjelovar

Neki od njih su još u poslijepodnevnim satima polagali maturu da bi već u 18 i 30 u Lučkom pokazali visoku spremnost i odgovornost koja je naposljetku izvrsnim rezultatom  nagrađena.

Odricanje i odogovornost

-U samu smo utakmicu ušli odlično, a već u petoj minuti vodili smo 2:0. Do kraja poluvremena bili smo na 4:0, a realno rezultat je mogao biti i povoljniji za nas. Tada sam u igru ubacio i igrače koji su realno još kadeti i tek se spremaju za juniorsku ekipu, želio sam da i oni osjete igru i daju svoj doprinos. Tu se rezultat malo smanjio, da bi naposljetku pobijedili s 4:2 – kazao nam je trener Petar Bošnjak koji je naglasio da u cijeloj toj priči treba puno odricanja i odgovornosti kako bi se rezultati vidjeli. Uspjeh koji su sinoć mladi Bjelovarčani postigli nije samo njihov osobni uspjeh već je promocija grada i županije na najbolji mogući način.

Pobjednička ekipa NK Bjelovara u sastavu je Prve HNL/Foto: Facebook NK Bjelovar
Pobjednička ekipa NK Bjelovara u sastavu je Prve HNL/Foto: Facebook NK Bjelovar

Slijedeće sezone 2021./2022. na gradskom stadionu u Bjelovaru igrat će juniori Dinama, Hajduka, Osijeka, Rijeke. Veliki je to uspjeh za bjelovarski sport, a toga je svjestan i trener Petar Bošnjak.

Promocija grada i županije

-U cijeloj toj priči najviše mi je drago što će se sada za nas svuda znati. Ne kaže se uzalud „ako si bliže oltaru, bolje čuješ misu“. Treba naglasiti i benefite za našu djecu koja više neće morati ići u druge klubove izvan grada, Koprivnicu, Varaždin. Roditeljima će biti lakše, jeftinije, a djeca će biti sigurnija. Sve to valja uzeti u obzir, kao i promociju Bjelovara i cijele Bjelovarsko – bilogorske županije – nije krio zadovoljstvo Petar Bošnjak koji je naglasio da su dečki zaslužili ovaj uspjeh. Uključivanje djece i mladih iznimno je važno za cjelokupni razvoj jer osim što omogućuje podizanje odgovornosti, samosvjesnosti, samostalnosti, nudi puno putovanja i druženja. Budući da uspjehe mladih sportaša prati i izgradnja infrastrukture u vidu dva nova stadiona, nema razloga da se i na narednom razdoblju bjelovarski sport nastavi uzdizati.

Uvjeti za igru zbog vrućine nisu bili idealni/Foto: Screenshoot Facebook NK Bjelovar
Uvjeti za igru zbog vrućine nisu bili idealni/Foto: Screenshoot Facebook NK Bjelovar

Bošnjak je izrazio žaljenje što se NK Mladost Ždralovi nisu uspjeli plasirati u Drugu HNL, jer kako kaže, Bjelovar je mali grad i važno je da su svi sportaši, bez obzira kojem klubu pripadaju, međusobno podržavaju.

Bjelovarčani su već u petoj minuti vodili 2:0/Foto: Screenshoot Facebook NK Bjelovar
Bjelovarčani su već u petoj minuti vodili 2:0/Foto: Screenshoot Facebook NK Bjelovar