Fotografija: Danijel Lovrić poziva navijače da ih podrže u velikom broju/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Danijel Lovrić poziva navijače da ih podrže u velikom broju/ Foto: Deni Marčinković

Trener Mladosti iz Ždralova uoči Grobničana: "Svi igrači su spremi, atmosfera u ekipi je vrhunska"

Pozivam navijače da ispune Gradski stadion do posljednjeg mjesta, jer uz njihovu podršku vjerujem da možemo ostvariti pozitivan rezultat i proći u polufinale, kaže Danijel Lovrić



Nogometaši Mladost iz Ždralova danas otvaraju kvalifikacije za Prvu hrvatsku nogometnu ligu (drugi rang natjecanja). Voljom ždrijeba odlučeno je da Mladost igra pretkolo ovog mini natjecanja, u sklopu kojeg će na Gradskom stadionu u Bjelovaru dočekati NK Grobničan, iz Općine Čavle, pokraj Rijeke.

Svaka utakmica na "moramo"

Uoči same utakmice trener Mladostaša Danijel Lovrić za klupske stranice komentirao je netom završenu sezonu u 3. HNL Sjever.

- Sezona je bila vrlo zahtjevna jer nam je svaka utakmica bila pod “moramo”. Dečki i mi kao stručni stožer smo bili svjesni ambicije kluba, kao i svoje snage te kvalitete, tako da smo u tom dijelu ekipu pripremali isključivo kao napadački orijentiranu. Izuzetno mi je drago da smo uz to što smo osvojili najviše bodova u proljetnom dijelu sezone, ujedno i ekipa s najmanje primljenih pogodaka od svih trećeligaša, poručio je Lovrić.

Trener NK Mladosti Danijel Lovrić/ Foto: Deni Marčinković
Trener NK Mladosti Danijel Lovrić/ Foto: Deni Marčinković

Strateg momčadi s Brda tom je prilikom najavio i predstojeću utakmicu.

Grobničan ima odlične individualce

- Kvalifikacije su izuzetno zahtjevne s obzirom na to da je moguće odigrati tri jake utakmice u osam dana. Isključivo gledamo i radimo pripremu za Grobničan koji je vrlo čvrsta i organizirana ekipa, s par odličnih individualaca. Svakako da igranje u Bjelovaru donosi i ulogu favorita, ali poučeni prošlogodišnjim iskustvom i načinom igranja kvalifikacija na jednu utakmicu, sigurni smo da ćemo morati pružiti svoje najbolje igre. Svi momci su spremi i u ekipi stvarno vlada jedna vrhunska atmosfera, naglasio je Lovrić dodavši da poziva navijače da ispune Gradski stadion do posljednjeg mjesta i da budu u onakvom raspoloženju kao što su bili u zadnjem kolu protiv Bjelovara, jer uz njihovu podršku vjeruje da možemo ostvariti pozitivan rezultat i proći u polufinale kvalifikacija.

Trener Lovrić vjeruje da će nakon utakmice imati razlog za slavlje/Foto: Deni Marčinković
Trener Lovrić vjeruje da će nakon utakmice imati razlog za slavlje/Foto: Deni Marčinković

Podsjetimo, uz Mladost, kvalifikacije su izborili i NK Zagorac iz Krapine, NK Hrvace i HNK Vukovar 1991. Raspored tih susreta možete pogledati OVDJE.

Prva liga na Brdu

Optimizam uoči starta kvalifikacije nije krio ni sportski direktor NK Mladosti Vjekoslav Ćalušić, koji je nam je u razgovoru pojasnio zašto se kvalifikacije igraju u Bjelovaru, a ne Brdu.

- Tribina na našem stadionu je gotovo, međutim ima još nekih detalja koje moramo završiti prije nego dobijemo licencu za Prvu ligu, poput unutrašnjih  prostorija i parkinga. Gradski stadion koristili smo i lani za kvalifikacije, stoga on licencu ima. Stadion na Brdu bit će spreman do početka iduće sezone i Prvu ligu, ako je naravno izborimo, igrat ćemo u Ždralovima, zaključio je Ćalušić.

Kao što smo već rekli, Mladost danas dočekuje Grobničan, a utakmica je na rasporedu u 17.30 sati. Prodaja ulaznica započela je još jučer u prostorijama kluba u Ždralovima, a mogu se kupiti i danas na ulazu u Gradski stadion. Cijena je 30 kuna.

Mladost je i lani kvalifikacije igrala na Gradskom stadionu/ Foto: Deni Marčinković
Mladost je i lani kvalifikacije igrala na Gradskom stadionu/ Foto: Deni Marčinković