Fotografija: Posljednji ovosezonski gradski derbi na rasporedu jeu subotu u 17.30 na Brdu/Foto: MojPortal.hr
Galerija
Posljednji ovosezonski gradski derbi na rasporedu jeu subotu u 17.30 na Brdu/Foto: MojPortal.hr

KLJUČNA UTAKMICA Mladost i Bjelovar na Brdu odlučuju o putniku u kvalifikacije

Važnost ove utakmice prepoznao je i HNS, pa je za djelitelja pravde postavio Igora Pajača, međunarodnog suca iz elitne skupine



Nogometaši Mladosti i Bjelovara, u subotu će na Brdu treći put ove sezone međusobno odmjeriti snage. Do kraja natjecanja u 3. HNL Sjever ostala su još dva kola, stoga bi ovaj susret mogao dati odgovor na pitanje koja će ekipa u toliko željene kvalifikacije za Prvu hrvatsku nogometnu ligu, odnosno drugi rang natjecanja u idućoj sezoni. 

Bjelovarski trećeligaši trenutno se nalaze na drugoj, odnosno trećoj poziciji ligaške ljestvice, koju predvodi Polet s 57 osvojena boda. Mladost je druga, s bodom manje, dok je Bjelovar treći te na svom kontu ima 54 boda. 

Mladost s pobjednom osigurava kvalifikacije

Budući da se Polet nije predao zahtjev za 1. HNL, posve je jasno da će se o putniku u kvalifikacije odlučivati između dvaju bjelovarskih klubova. Eventualnim slavljem u gradskom derbiju, Mladost bi osigurala tu poziciju, jer bi uoči zadnjeg kola imala nedostižnih pet bodova prednosti u odnosu na Bjelovar.

Neriješen ishod također bolje odgovara igračima s Brda, jer u tom slučaju u posljednje kolo ulaze s trenutnim bodovnim razmakom. Međutim, pobjedi li ovog puta Bjelovar, momčad s Logora preskočila bi Mladost te bi uoči posljednjeg kola sama odlučivala o svojoj sudbini. 

Mladost je slavila u oba ovosezonska ogleda s 2:0/ Foto: MojPortal
Mladost je slavila u oba ovosezonska ogleda s 2:0/ Foto: MojPortal

Podsjetimo, Mladost je slavila u oba ovosezonska ogleda rezultatom 2:0, a budući da su i u posljednjem ogledu domaćini, slove za favorita u ovoj utakmici. Nogometaši Bjelovara pak na Brdo dolaze ohrabreni s tri uzastopne pobjede te činjenicom da su prošlog vikenda na svom stadionu razmontirali vodeći Polet s 3:0. 

Problemi u oba tabora

Velikog uloga u ovoj utakmici svjesni su u oba tabora.

- Tri igrača iz prve postave zbog žutih kartona će propustiti derbi. Ostali su svi spremni, a na teren će sigurno istrčati 11 najboljih igrača koje u tom trenutku imamo. Naš cilj uvijek je isti. Idemo po tri boda i osiguravanje kvalifikacija na Prvu hrvatsku nogometnu ligu, poručio je direktor NK Mladosti Vjekoslav Ćalušić.

Problema ima i u redovima Bjelovara, jer će susret propustiti standardni Ismar Hairlahović.

Zbog važnosti, očekuje se tvrda utakmica, baš kao što je bila i ona prije mjesec dana/ Foto: MojPortal
Zbog važnosti, očekuje se tvrda utakmica, baš kao što je bila i ona prije mjesec dana/ Foto: MojPortal

- Svi ostali su spremni i nadamo se povoljnijem rezultatu u odnosu na prva dva susreta. Svjesni smo da nas pobjeda dovodi na prag kvalifikacija za Prvu ligu i dat ćemo sve od sebe. Očekujem pun stadion i tvrdu utakmicu, kaže predsjednik NK Bjelovara Marko Ćurić. 

Pajač glavni sudac

Važnost ove utakmice prepoznao je i HNS, pa je za djelitelja pravde postavio Igora Pajača, međunarodnog suca, iz elitne skupine sudaca Prve hrvatske nogometne lige. Podsjetimo, Pajač je prošli vikend sudio ogled Dinama i Osijeka, a prije manje od mjesec dana bio je i glavni sudac najvećeg hrvatskog derbija između Hajduka i Dinama, koji je završio bez pogodaka. 

Posljednji ovosezonski bjelovarski derbi na rasporedu je u subotu u 17.30 na Brdu. Recimo i to da u idućem kolu Bjelovarčani na svom stadionu dočekuju križevački Radnik, dok će Mladost na noge posljednjeplasiranoj ekipi Lige za prvaka, Podravini iz Ludbrega.