Fotografija: Iza pakračkih rukometaša je sjajan vikend/ Foto: RK LiPa
Galerija
Iza pakračkih rukometaša je sjajan vikend/ Foto: RK LiPa

LiPa imala iznimno uspješan vikend: "Ovako rukometaši čestitaju svom gradu njegov dan"

Seniori su ostvarili vrijednu pobjedu na gostovanju u Orahovici, dječaci upisali dvije pobjede u svojoj ligi, dok su minići osvojili srebro na turniru u Gospiću



Rukometaši LiPe ostvarili vrlo vrijednu pobjedu u susretu 14. kola 2. HRL Istok. Na vrlo neugodnom gostovanju u Orahovici, gdje malo koja ekipa osvaja bodove, pobijedili su rezultatom 31:37. 

Na krilima pobjede protiv Petrijevaca na domaćem terenu, Pakračani su puni optimizma krenuli put Orahovice, s nadom u pozitivan rezultat i nastavak dobrih igara u proljetnom dijelu prvenstva. 

Domaćin je poveo 1:0 i to im je bio prvo i posljednje vodstvo na utakmici. Nakon toga, već nakon 6 minuta igre je bilo 2:5 za pakračke rukometaše. Orahovica brzo dolazi do poravnanja (5:5) te se gol za gol igra do pred sam kraj poluvremena kada se LiPa odvaja na 4 pogotka prednosti. Prvi dio susreta završava rezultatom 15:18. 

Dominirali cijelim susretom

S dva brza pogotka, LiPa odmah na početku drugog poluvremena odlazi 15:20 te vrlo suvereno kontrolira rezultat. Orahovica se 50. minuti susreta uspjela približiti na 26:29, no više od toga nisu uspjeli. Furioznom završnicom, LiPa radi seriju 2:8 te bježi na nedostižnih 28:37 dvije minute do kraja susreta. Očekivano opuštanje pakračkih rukometaša, domaćini iskorištavaju samo za ublažavanje poraza. Konačan rezultat je 31:37. 

Slavlje seniora nakon osvojena dva vrijedna boda/ Foto: RK LiPa
Slavlje seniora nakon osvojena dva vrijedna boda/ Foto: RK LiPa

Najefikasniji u redovima LiPe je bio Andrija Krucki koji je postigao 12 pogodaka. Robert Mrkalj i Ivan Macura su dodali pet, dok je Antun Gamberger postigao pogodak manje. Po tri pogotka su postigli Matija Šimić i Roko Major, a Matija Hartman i Domagoj Vonić su se dvaput upisali u listu strijelaca. Matej Tepurić zaključuje listu strijelaca s jednim pogotkom. Na vratima odličan Dominik Jančik. U pobjedi su još sudjelovali drugi vratar Roko Plažanin te igrači Ivano Karačić, Lovro Nagy, Karlo Frajfogel i Kristijan Paragi. 

U sljedećem kolu će Pakračani ugostiti neugodnu ekipu Županje te tražiti nastavak pozitivnog niza.

Fantastični dječaci U-13

Odličnim rezultatima ovoga vikenda, pridružili su se i mladi rukometaši. Dječaci U-13 ostvarili su dvije uvjerljive pobjede u 1. HRL U-13, regija 4. Rukometaši trenera Anđelka Lucića su u prvoj utakmici savladali Orahovicu rezultatom 19:10, da bi u drugom susretu bili još uvjerljiviji te savladali Baranju iz Belog Manastira rezultatom 36:10. 

Minići drugi u Gospiću

No, odličnim rezultatima tu nije kraj. Najmlađi rukometaši su se otisnuli na drugi kraj Hrvatske, točnije u Gospić, da bi sudjelovali na 16. turniru u mini rukometu „Mali medo“. Tamo nisu bili samo prolaznici, štoviše, kući su se vratili sa srebrom oko vrata!

Minići u Gospiću/ Foto: RK LiPa
Minići u Gospiću/ Foto: RK LiPa

Puleni trenerice Ane Kurić i trenera Maria Lopara su nakon suverenog i uvjerljivog osvajanja 1. mjesta u skupini, gdje su pobijedili RK „Gospić“ 1, RK „Vodice“ i RŠK „Mini Sunce“, u polufinalu bili od RK „Adriatic“ iz Rijeke. U napetom finalnom susretu, bolji od njih je bio RK „Zadar 2013“ sa 12:13.  

Dodajmo da je u najbolju petorku prvenstva izabran Damjan Lucić, dok je Fran Leovac proglašen za najboljeg vratara. 

Damjan Lucić i Fran Leovacizabrani su u najbolju petorku/ Foto: RK LiPa
Damjan Lucić i Fran Leovacizabrani su u najbolju petorku/ Foto: RK LiPa

- Ovako rukometaši čestitaju svom gradu njegov Dan, poručili su iz LiPe.

Trener Dean Nagy Deki tim je povodom na svom Facebook profilu objavio:

"Najljepši poklon svome Gradu za njegov dan, opet daju daju sportaši... RK Lipa donosi bodove iz Orahovice, za većinu iznenađenje za nas ne... Dok je Leon Krajačić postao prvak države u u Taj boksu... Veliki Grad za drugačije ljude...", napisao je Deki.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!