Fotografija: RK LiPa organizira drugi Memorijalni turnir
Galerija
RK LiPa organizira drugi Memorijalni turnir "Siniša Karačić – Siki"/ Foto: Pakračli list

RK LiPa organizira drugi Sikijev memorijal: "Dolaze dva premijerligaša i jedan prvoligaš"

Posjetite turnir u što većem broju i odajte počast čovjeku koji je podigao pakrački rukomet iz pepela nakon Domovinskog rata i postavio temelje za razvoj rukometa na našem području, kažu iz RK LiPe



Rukometni klub LiPa drugu godinu zaredom organizira Memorijalni turnir Siniša Karačić - Siki, u čast legendi pakračkog i lipičkog rukometa, ali i sporta općenito. 

- Kako bi očuvali njegov lik i djelo od zaborava, prošle godine je održan prvi memorijalni turnir njemu u čast. Tako će i ove godine, točnije 28. siječnja, biti održan seniorski rukometni turnir. Ovogodišnji turnir će biti neusporedivo jači od prošlogodišnjeg te nas očekuju vrlo atraktivne utakmice, zbog kojih će vrijediti subotnje poslijepodne i večer provesti u pakračkoj dvorani, poručili su iz pakračkog kluba. 

Dva premijerligaša

Konkretnije, ove godine nastupit će čak dva člana Premijer lige, elitnog natjecanja hrvatskog muškog rukometa. Riječ je o RK Bjelovaru i RK Moslavini, a uz domaće snage, na memorijalu će zaigrati i prvoligaš RK Maksimir Pastela.

Prvi rukometni memorijalni turnir
Prvi rukometni memorijalni turnir "Siniša Karačić – Siki" /Foto: Pakrački list

- Isto tako, na turniru će revijalnu utakmicu odigrati i kombinirane ekipe ŽRK "LIPIK" i Ženski rukometni klub Novska, dodaju iz RK LiPe.

Kao što smo već rekli, turnir je na rasporedu u subotu, 28. siječnja, u pakračkoj dvorani. U prvoj polufinalnoj utakmici snage će odmjeriti RK LiPa i RK Moslavina, dok će se u drugom susretu suprotstaviti RK Bjelovar i RK Maksimir Pastela.

- Posjetite turnir u što većem broju i odajte počast čovjeku koji je podigao pakrački rukomet iz pepela nakon Domovinskog rata te svojom nesebičnom žrtvom postavio temelje za razvoj rukometa na našem području, zaključili su iz Rukometnog kluba Lipa.

Legenda pakračkog i lipičkog rukometa

Inače, Siniša Karačić Siki rođen je u Pakracu 1965. godine. Bio je dugogodišnji uspješan rukometaš pakračkih i daruvarskih rukometnih klubova, a 1999. godine je osnovao prvi poslijeratni rukometni klub u Pakracu. Igrao je do 2003. godine, a kasnije je u klubu bio aktivan kao trener mlađih dobnih selekcija.

Plakat/ Foto: RK LiPa
Plakat/ Foto: RK LiPa

Neposredno prije iznenadne i prerane smrti koja je prije dvije godine duboko potresla Pakračane i Lipičane, Siki je bio trener seniorske ekipe Ženskog rukometnog kluba „Lipik“ i pomoćni trener seniora LiPe.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!