Fotografija: U pravoj rukometnoj atmosferi, pred oko 150 gledatelja, LiPa je muški potegla od prvog sučevog zvižduka/Foto: Compas
Galerija
U pravoj rukometnoj atmosferi, pred oko 150 gledatelja, LiPa je muški potegla od prvog sučevog zvižduka/Foto: Compas

LiPa uvjerljivom pobjedom nas Slavijom upisala važne bodove u borbi za opstanak

LiPa je muški potegla od prvog sučevog zvižduka i čvrstom i agresivnom igrom u obrani, a efikasnom u napadu konstantno gradila prednost. Utakmica je završila s nevjerojatnih 36:17



Uvjerljivom domaćom pobjedom 36:17 nad Slavijom iz Starog Petrovog Sela, rukometaši LiPe su u 11. kolu 2. HRL Istok upisali nove, iznimno važne bodove u borbi za opstanak.

Foto: Compas
Foto: Compas

U pravoj rukometnoj atmosferi, pred oko 150 gledatelja, LiPa je muški potegla od prvog sučevog zvižduka i čvrstom i agresivnom igrom u obrani, a efikasnom u napadu konstantno gradila prednost, piše Compas.

LiPa bodrena glasnim navijanjem

Rukometaši Slavije očito nisu bili spremni na ovu vrstu agresive LiPinih igrača, pogotovo u obrani gdje su batine djelili Gamberger, Šimić, Mrkalj i Sommer pa su već u 6. minuti žestoko reagirali s gostujuće klupe na sudački kriterij, što je za posljedicu imalo isključenje jednog člana njihovog stručnog štaba.

Foto: Compas
Foto: Compas

Rukometaše trenera Deana Nagya ovaj manji incident nije naročito omeo, u 10. minuti prednost su podigli na 8:2, pa se već u ranoj fazi utakmice dali do znanja da je pitanje pobjednika riješeno. U tom dijelu utakmice istaknuo se Krucki s četiri pogotka te kapetan Macura s tri pogotka. Do poluvremena je LiPa pred svojim navijačima doslovno letjela terenom, a na pauzu su otišli s nestvarnih 21:8 i praktično s bodovima u džepu. Nastavak nije ponudio ništa drugo osim egzibicije domaćina, bodrenog glasnim navijačima, koji su ponovo bili igrač više LiPi u borbi za goli drugoligaški život.  

Najefikasniji Macura

Nakon ovakve predstave nepravedno bi bilo isticati najbolje pojedince pa se zato držimo statistike koja otkriva da su najefikasniji igrači u redovima LiPe bili Macura s 8 postignutih golova, a Mrkalj i Krucki su ga sljedili sa po 6.

Foto: Compas
Foto: Compas

Nakon ove pobjede LiPa je na pretposljednjem 9. mjestu sa 6 bodova, tri više od posljednje Slavije. U 12. kolu će odigrati prvu gostujuću utakmicu ovog proljeća i to kod drugoplasiranog Borova, piše Compas.

Za LiPu su igrali: Frajfogel 1, Krucki 6, Karačić, Gamberger 1, Bartoluzzi 3, Šimić 3, Macura 8, Papušek, Major, Mrkalj 6, Sommer 4, Hartman 3, Jančik, Vonić 1.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!