Fotografija: Čak 50 golova primili su pakrački rukometaši/ Foto: RK LiPa
Galerija
Čak 50 golova primili su pakrački rukometaši/ Foto: RK LiPa

Rukometaši LiPe pretrpjeli težak poraz u Valpovu na otvaranju sezone

Pakračani nemaju vremena za žaljenje jer već sljedećeg vikenda gostuju u Starom Petrovom Selu kod ekipe „Slavija“, gdje će pokušati osvojiti prve ovosezonske bodove te isprati gorak okus



Krenulo je prvenstvo u 2. HRL Istok. Rukometaši LiPe su na startu prvenstva gostovali kod, možda i najvećeg favorita za naslov prvaka, Rukometnog kluba „Valpovka“ iz Valpova. Domaći rukometaši su u potpunosti opravdali status favorita te uvjerljivo porazili rukometaše iz Pakraca rezultatom 50:24 (28:12).

Favorizirani domaćini su odmah, u prvim minutama susreta, dali do znanja tko je gazda na terenu te da ništa neće prepustiti slučaju. Rukometaši LiPe se jednostavno nisu snašli te nisu imali rješenja za njihovu agresivnu obranu, tranziciju te iznimno brz protok lopte, što je rezultiralo s nebrojeno puno „lakih“ pogodaka iz kontre i polukontre. Dan za zaborav, moglo bi se reći.

Valpovo je od početka nametnulo svoj ritam igre/ Foto: RK LiPa
Valpovo je od početka nametnulo svoj ritam igre/ Foto: RK LiPa

Od strijelaca u redovima LiPe, istaknut ćemo Matiju Šimića koji je postigao 6 pogodaka. Kod pobjedničke momčadi, najraspoloženiji su bili Anton Parat i Roko Markota s 9 postignutih golova.

Momčad LiPe nema puno vremena za žaljenje, jer već sljedećeg vikenda gostuju u Starom Petrovom Selu kod ekipa „Slavija“, gdje će pokušati osvojiti prve ovosezonske bodove te isprati gorak okus koji je ostao nakon gostovanja u Valpovu.

Mlađe kategorije

Težak zadatak su ovoga vikenda imali i puleni trenera Anđelka Lucića, dječaci U-15. Oni su u Đakovu igrali 3. kolo 1. HRL U-15, a protivnici su im bili domaćin, RK „Đakovo“ te RK „Ivan“ Mikanovci. Domaća ekipa je bila bolja rezultatom 17:26, dok je odlična ekipa iz Mikanovaca bila bolja 17:28.

U idućem kolu LiPa gostuje u Starom Petrovom Selu/ Foto: RK LiPa
U idućem kolu LiPa gostuje u Starom Petrovom Selu/ Foto: RK LiPa