Fotografija: Rukometaši LiPe odlično su otvorili novu sezonu/ Foto: RK LiPa
Galerija
Rukometaši LiPe odlično su otvorili novu sezonu/ Foto: RK LiPa

Rukometaši LiPe svladali Brod i izborili prolazak u 2. kolo Kupa Hrvatske

U sklopu 1. kola 2. HRL Istok rukometaši LiPe u nedjelju će gostovati u Valpovu kod jednog od glavnih favorita za osvajanje naslova



Rukometaši rukometnog kluba „LiPa“ u utorak su u Gradskoj sportskoj dvorani u Pakracu odigrali prvu službenu utakmicu u novoj sezoni. Ples kuglica na izvlačenju 1. kola Kupa HRS – a donio im je stare znance, Rukometni klub „Brod“. Nakon vrlo uzbudljive utakmice, pobjedu odnose pakrački rukometaši rezultatom 30:28 (14:14). 

Gosti bolje otvaraju utakmicu te odmah na početku vode 0:3. Vodstvo gostiju je bilo kratkog vijeka. Domaći rukometaši, usprkos nervoznom početku s puno promašenih „zicera“ i tehničkih grešaka, sustižu prednost te se do kraja poluvremena obje ekipe izmjenjuju u vodstvu, gdje niti jedna ekipa ne uspijeva napraviti veću rezultatsku prednost. 

Serija 6:0

Rezultatska neizvjesnost se nastavlja sve do sredine drugog poluvremena. Tada domaći rukometaši, pri rezultatu 22:21, rade pravi „blitzkrieg“ te serijom 6:0 odlaze na nedostižnih 28:21. Pred sam kraj susreta, gosti iskorištavaju opuštanje rukometaša LiPe te uspijevaju malo uljepšati poraz. 

Pitanje pobjednika riješeno je u drugom dijelu/ Foto: RK LiPa
Pitanje pobjednika riješeno je u drugom dijelu/ Foto: RK LiPa

Najefikasniji u redovima pakračkih rukometaša su bili Roko Major i Petar Rudolf Sommer sa sedam postignutih pogodaka i Ivan Macura koji je dodao njih šest. U strijelce su se još upisali Antun Gamberger, Daniel Hlapović i Robert Mrkalj s dva postignuta pogotka te Karlo Frajfogel, Matej Tepurić, Matija Šimić i vratar Dominik Jančik s jednim pogotkom. Uz već spomenutog vratara Jančika, još su nastupali vratari Roko Plažanin i Krešimir Savi te igrači Kristijan Paragi, Matija Hartman, Ivano Karačić te Lovro Nagy. Kod gostiju iz Broda po pet pogodaka postigli su Mario Letić i Josip Sarić. 

U nedjelju put Valpova

Ova utakmica je bila odlična uvertira u novu sezonu pakračkim rukometašima te pokazatelj na čemu još moraju raditi ne bi li spremni dočekali prvenstvo. No, za to nemaju puno vremena jer je 1. kolo 2. HRL Istok na rasporedu već u nedjelju te će tako „LiPa“ put Valpova, na megdan možda i najvećem favoritu prvenstva, Rukometnom klubu Valpovo. 

U nedjelju LiPa gostuje u Valpovu/ Foto: RK LiPa
U nedjelju LiPa gostuje u Valpovu/ Foto: RK LiPa