Fotografija: Foto: Privatni album
Galerija
Foto: Privatni album

Rukometaši mini LiPe osvojili 3. mjesto i brončanu medalju u Karlovcu

Na turniru u Karlovcu konkurencija je maksimalno jaka pa već godinama ovaj turnir slovi kao neslužbeno prvenstvo Hrvatske u ovom vrlo atraktivnom sportu za djecu



Mini rukometna ekipa Rukometnog kluba LiPa iz Pakraca osvojila je 3. mjesto i brončanu medalju u Karlovcu, na 20. međunarodnom otvorenom prvenstvu u mini rukometu. S obzirom na to da je na ovom turniru u Karlovcu konkurencija maksimalno jaka, već godinama ovaj turnir slovi kao neslužbeno prvenstvo Hrvatske u ovom vrlo atraktivnom sportu za djecu.

Brončana mini rukometna ekipa LiPe s trenerima Šimićem i Loparom (desno)/Foto: Privatni album
Brončana mini rukometna ekipa LiPe s trenerima Šimićem i Loparom (desno)/Foto: Privatni album

Mini rukometna ekipa LiPe koja okuplja dječake rođene 2011. godine i mlađe, ovu medalju je osvojila u konkurenciji 32 ekipe iz cijele Hrvatske i time ostvarila najbolji rezultat u povijesti kluba kada su u pitanju mlađe kategorije. 

Pet pobjeda i jedan poraz

U svojoj grupi su bili uvjerljivi i ostvarili su 3 pobjede iz 3 odigrane utakmice. Redom su padali RK Škola rukometa Karlovac rezultatom 12:4, zatim HRK Gorica sa 14:3 te MRK Trogir 2 rezultatom 11:4. Osvojenim prvim mjestom u skupini, izravno su izborili četvrtfinale u kojem su pobijedili RK Gospić sa 13:8. U polufinalu im je suparnik bio Rudara iz Ruda, a u neizvjesnoj i tvrdoj utakmici LiPa je ipak na kraju poražena rezultatom 6:11. Dječaci koje trenira i vodi trenerski dvojac Mario Lopar i Matija Šimić ipak su se uspjeli oporaviti od ovog velikog razočarenja i u utakmici za medalju savladati MRK Trogir rezultatom 14:10 i zasluženo Karlovac napustili s medaljom oko vrata. 

Ovom uspjehu treba pridodati i podatak da je najbolji igrač LiPe Tin Lapaš zasluženo uvršten u najbolju petorku prvenstva. Uz njega, medalju su u Karlovcu osvojili Damjan Lucić, Leonardno Straga, Noa Lopar, Benjamin Lucić, Matija Širac, Ivan Božić, Matej Savi i Marko Šimić.

Tin Lapaš izabran je u najbolju petorku turnira/Foto: Privatni album
Tin Lapaš izabran je u najbolju petorku turnira/Foto: Privatni album

Treba na kraju reći da je u finalnom dvoboju naslov prvaka Hrvatske osvojila mini rukometna ekipa Zadra. 

Kruna kvalitetnog rada

- Ovo je kruna i rezultat kvalitetnog, dugogodišnjeg rada jer osovina ove ekipe koju čine najstariji igrači Tin Lapaš, Damjan Lucić, Leonardo Straga i Noa Lopar zajedno treniraju već 4 godine. Naše ekipe u mini i super mini rukometu već više od 10 godina sudjeluju na ovom prvenstvu u Karlovcu i nikada nismo ostvarili ovako vrijedan rezultat. Iskreno, znao sam da u Karlovcu možemo napraviti puno jer je ovo jako dobra ekipa, a i dan ranije na završnom turniru lige u Bjelovaru smo u 7 odigranih utakmica ostvarili 7 pobjeda. Medalja koju su dečki osvojili je više nego zaslužena i sve ono što im je situacija s koronom uzela posljednje dvije godine kada praktički nisu ni imali turnira ni utakmica, vratio je ovaj uspjeh u Karlovcu - rekao je trener Mario Lopar pa nastavio:

Detalj s polufinalne utakmice/Foto: Privatni album
Detalj s polufinalne utakmice/Foto: Privatni album

- Siguran sam da će im ovo biti motiv za daljnji kvalitetan rad i s još nekim mlađim dečkima ova će ekipa kroz par godina nositi rukomet u Pakracu i Lipiku koji tako i dalje ima svijetlu budućnost, rekao je Mario Lopar, trener ove ekipe, a ujedno i predsjednik Kluba koji je i ovom prigodom apelirao na svu djecu koja se žele baviti rukometom, da se priključe radu RK LiPa. 

Dvije ženske super mini ekipe

Rukometni klub LiPa je u Karlovcu nastupio i s dvije ženske ekipe u super mini rukometu u kojima su igrale djevojčice rođene 2012. godine i mlađe. Obje ekipe su natjecanje završile u četvrtfinalu malog finala prvenstva. 

LiPa 1 je u grupnoj fazi poražena u sva 3 susreta. Bolje od njih su bili RŠ Crikvenica rezultatom 7:8, ŽRK Osijek 8:14 te zlatne s ovog prvenstva ekipa ŽRK Sesvete sa 7:13. U osmini finala su pobijedile ekipu ŽRK Siska 5:0, dok su u četvrtfinalu poražene od ŽRK Colapis iz Ozlja sa 10:14. 

LiPa je u Karlovcu nastupila i s dvije ženske ekipe u super mini rukometu/Foto: Privatni album
LiPa je u Karlovcu nastupila i s dvije ženske ekipe u super mini rukometu/Foto: Privatni album

LiPa 2 je u prvoj utakmici savladala ekipu iz Tenje rezultatom 2:0, a nakon toga su poražene 0:5 od RK Š.R. Karlovac 1 te od ŽRK Zaprešić sa 3:7. U osmini finala su bile bolje od Koke iz Varaždina sa 5:2, dok je u četvrtfinalu od njih bila bolja ekipa RŠ Crikvenica sa 4:7. Ekipe su vodili Nika Lopar, Dario Papušek i Ivan Macura. 

Rukometna, a ne epidemiološka jesen

U posljednje dvije godine zbog epidemioloških mjera mlade rukometašice i rukometaši LiPe, ali i ostalih klubova praktički nisu imali nikakvih ligaških niti prijateljski utakmica ni turnira pa je Lopar na kraju poželio da jesen koja je pred nama napokon bude sportska rukometna, a ne epidemiološka. 

Zaslužene medalje i pehar za mlade igrače LiPe/Foto: Privatni album
Zaslužene medalje i pehar za mlade igrače LiPe/Foto: Privatni album

Mlade rukometašice i rukometaši s izbornikom Zlatkom Horvatom/Foto: Privatni album
Mlade rukometašice i rukometaši s izbornikom Zlatkom Horvatom/Foto: Privatni album