Fotografija: Tradicionalna biciklijada svake godine okuplja sve više biciklista/Foto: Pakrački list
Galerija
Tradicionalna biciklijada svake godine okuplja sve više biciklista/Foto: Pakrački list

Pakrac i Lipik danas organiziraju tradicionalnu biciklijadu: "Pobjednik dobiva novi bicikl"

Na završnoj točki biciklijade na Pakurnovcu organizator će i ove godine posebnim nagradama nagraditi najmlađeg i najstarijeg sudionika



21. po redu biciklijada koja se održava na području Pakraca i Lipika održat će se u nedjelju 10. srpnja, javljaju iz pakračke gradske uprave.

Tradicionalna biciklijada u organizaciji Turističkih zajednica ova dva grada svake godine okuplja sve veći broj sudionika, od ozbiljnih biciklista, preko rekreativaca, pa sve do obitelji s djecom. 

Električni bicikli 

Okupljanje sudionika najavljeno je od 16 sati na prostoru Gradske tržnice u Pakracu gdje će se zaprimati prijave, a zahvaljujući Sportskoj zajednici Grada Pakraca moći će se iznajmiti i električni bicikli.

Foto: Grad Pakrac
Foto: Grad Pakrac

- U 17 sati biciklijada će krenuti prema Lipiku i to uz nasip uz rijeku Pakru. Kod zgrade Gradske uprave u Ulici Marije Terezije u Lipiku će se biciklijadi priključiti sudionici s područja grada Lipika. Oko 17.40 sati planiran je polazak prema Prekopakri, preko Raminca i Klise do izletišta Pakurnovac na Matkovcu gdje je i tradicionalni cilj biciklijade. Težina ove 12 kilometara duge rute je umjerena - poručuju iz Grada Pakraca i ističu kako je cilj ove biciklijade rekreacija, druženje ali i upoznavanje turističkih sadržaja Pakraca i Lipika i poznate "Staze lipicanca i kune" uz sigurnu pratnju i podršku DVD Pakrac i Policijske postaje Pakrac.

- Na završnoj točki biciklijade na Pakurnovcu organizator će i ove godine posebnim nagradama nagraditi najmlađeg i najstarijeg sudionika. Sudionike očekuje piknik uz osigurane sendviče i vodu, te bogata tombola. Prvu nagradu, bicikl, sponzorira trgovina „Bicikli Tessari“, a druga nagrada poklon bon u vrijednosti 1.000 kuna koju sponzorira TZ Grada Pakraca - kažu u Gradu Pakracu.