Fotografija: Prošlogodišnja biciklijada oduševila je sve/Foto: Ratko Vuković
Galerija
Prošlogodišnja biciklijada oduševila je sve/Foto: Ratko Vuković

U subotu kreće Vinotour - tradicionalna biciklijada po okolici Daruvara. Još se stignete prijaviti...

Kreće se iz centra grada, a zadnja točka je OPG Horvat u naselju Dioš na kojem će za sve sudionike biti organiziran besplatan ručak, rekla nam je Ivana Plažanin VukovićKrenulo je odbrojavanje do najpoznatije i najznačajnije manifestacije grada Daruvara, njegovih vinara i vinogradara - Vinodara.

Vinodar će se ove godine održati od 28. svibnja do 5. lipnja, a sve Daruvarčanke, Daruvarčane i ostale posjetitelje ove godine čeka obilje raznovrsnih događaja od Sajma tradicionalnih proizvoda, Izložbe i kušaonice nagrađenih vina, biciklijade Vinotour, pješačenja po vinogradima Wine&Walk, stručnih predavanja i besplatnih koncerata naših renomiranih glazbenika. Tako će ove nedjelje, 29. svibnja, nastupiti Metaklapa, grupa koja je spojila tradicionalnu klapu i metal glazbu i tako sačuvala duh tradicije klapa, ali i žestoki karakter metal glazbe.

Netaknuta priroda

Idući četvrtak u Daruvar dolazi Luka Nižetić u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Daruvar i Zaklade Hrvatska za djecu.

Dan kasnije na glavnom gradskom trgu nastupit će Damir Kedžo i Zsa Zsa, za subotu je najavljen koncert grupe Magazin, a zadnji dan Vinodara sve posjetitelje zabavljat će Zlatko Pejaković.

Detaljan program ovogodišnjeg Vinodara možete pogledati na službenim internetskim stranicama Turističke zajednice Daruvar Papuk visitdaruvar.hr.

U sklopu tradicionalne biciklijade Vinotour koji se po deseti put organizira u sklopu Vinodara svi zainteresirani moći će obići netaknutu prirodu okolice Daruvara.

Noviteti u turističkoj ponudi

- Kreće se 28. svibnja u 10 sati iz centra grada te se uz Rimsku šumu dolazi do Vukovija. Nakon toga će se ići prema Malenjači gdje će se svi sudionici upoznati s ponudom OPG-a Kešić. U Donjoj Vrijesci će posjetiti Manastir sv. Ane, a zatim će kroz Borovu Kosu i Šuplju Lipu doći do Dvorca Dioš i saznati nešto više o povijesti tog Dvorca. Zadnja točka biciklijade je OPG Horvat u naselju Dioš kod Končanice na kojem će za sve sudionike biti organiziran besplatan ručak - rekla nam je Ivana Plažanin Vuković, direktorica TZ Daruvar-Papuk te dodala kako će se svi sudionici biciklijade upoznati s novim zanimljivostima u turističkoj ponudi destinacije kao što je OPG Horvat koji je registrirao dvije sobe za smještaj gostiju te Robinzonski objekt za smještaj gostiju u sklopu svog obiteljsko poljoprivrednog gospodarstva.

Prijave do sutra

Dužina rute je 25 kilometara, traje oko 3 sata laganog bicikliranja uz stajanja, a vozi se i po asfaltu i po makadamu.

Mjesto okupljanja je 28. svibnja ispred Turističkog ureda Daruvar na Trgu kralja Tomislava 12 u Daruvar, a kreće se u 10 sati.

Prijave se zaprimaju do četvrtka 26. svibnja 2022. godine u Turističkom uredu Daruvar, osobno, putem e-maila turizam@daruvar.hr, tic@daruvar.hr ili putem telefona 043/331-382.

Program ovogodišnjeg Vinodara/Foto: TZ Daruvar Papuk
Program ovogodišnjeg Vinodara/Foto: TZ Daruvar Papuk