Fotografija: Veći dio članova Rotary kluba/Foto: Igor Barlek
Galerija
Veći dio članova Rotary kluba/Foto: Igor Barlek

Još stignete na humanitarnu biciklijadu za uređenje dječje poučne staze na Bilogori

Rotary klub Bjelovar će prikupljena sredstva donirati Hrvatskom planinarskom društvu „Bilogora“ Bjelovar za uređenje dječje planinarske obilaznice „Mali Bilogorci“Rotary klub Bjelovar ove subote organizira humanitarnu Rotary biciklijadu koja počinje u 10 sati ispred bjelovarske katedrale Sv. Terezije Avilske te se do 12 sati vozi do vinarije Coner u Jabučeti. Od 12 do 16 sati bit će organizirano druženje uz roštilj i okrjepu te u 16 sati slijedi zajednički povratak u Bjelovar.

Rotary biciklijada/Foto: Andrea Dokmanović
Rotary biciklijada/Foto: Andrea Dokmanović

- S obzirom da se biciklijada održava prvi put ove godine, očekujemo do 50 ljudi s obzirom i na epidemiološke mjere. Nismo znali kakav će biti odaziv, a zbog mjera nismo htjeli previše razglašavati biciklijadu niti smo bili sigurni da će se ista održati. Tako da smo sudionici mi rotaryjanci i naše obitelji, a očekujemo i nekoliko prijava planinara. Nadam se da će za iduću godinu ova biciklijada biti puno jača s većim odazivom - kaže nam Andrea Dokmanović, tajnica Rotary kluba Bjelovar.

Donacije

Kako je biciklijada humanitarnog karaktera, djeca do 16 godina plaćaju kotizaciju od 100 kuna, a oni stariji od 16 godina plaćaju kotizaciju u iznosu od 200 kuna. Inače, u kotizaciju je uključen ručak za sve sudionike, organizacija i pratnja.

- Prikupljenim sredstvima donirat će se Hrvatsko planinarsko društvo „Bilogora“ Bjelovar za uređenje dječje planinarske obilaznice „Mali Bilogorci“, odnosno poučne dječje staze. Riječ je o didaktičkim igračkama i pomagalima za djecu gdje će djeca naučiti nešto više o snalaženju u prirodi - rekla je Andrea Dokmanović.

Što treba ponijeti

Inače, osim bicikla i dobre volje, sudionici bi trebali ponijeti kremu za sunčanje i bočicu s vodom. No, Rotary klub je i na to mislio pa je osigurao prateće vozilo koje će voziti bočice s vodom.

- Osigurana je i servis pratnja u slučaju da dođe do eventualnih kvarova na biciklu. Ruta je najmanje zahtjevna, ima što manje glavne ceste i brjegova. U dolasku ruta iznosi oko 21 kilometar, a u povratku ide druga ruta jer smo birali da bude što manje brjegova. Obavijestili smo i policiju, ali s obzirom na manji broj sudionika, mislim da neće biti potrebe zatvarati prometnicu. Ruta je prikladna i za obitelji s djecom - ističe Dokmanović.