Fotografija: Start je u nedjelju u 8 sati u Zagrebu, a prvi se maratonci na cilju u Čazmi očekuju oko 11.15 sati/Foto: BBŽ
Galerija
Start je u nedjelju u 8 sati u Zagrebu, a prvi se maratonci na cilju u Čazmi očekuju oko 11.15 sati/Foto: BBŽ

Ovog vikenda održava se 46. Supermaraton Zagreb - Čazma: "Po prvi put trčat će i djeca"

Za mene je pobjednik svaki onaj natjecatelj koji uspije dovršiti ovu utrku. Ove godine nastupit će 300-tinjak naših osnovnoškolaca i srednjoškolaca koji će sudjelovati u utrkama po ulicama grada, ponosan je Pirak



Jedna od najzahtjevnijih atletskih utrka u Hrvatskoj i jedina koja ima start u glavnom gradu Hrvatske, a cilj u susjednoj županiji, u gradu Čazmi, održat će se ove nedjelje. 46. supermataron Zagreb-Čazma najavili su danas župan Marko Marušić i gradonačelnik grada Čazme Dinko Pirak, javljaju iz BBŽ-a.

Pokrovitelj manifestacije

- Bjelovarsko-bilogorska županija i ove godine je pokrovitelj je supermaratona i tako će i ostati jer je riječ o događaju koji nije samo sportska, već prepoznatljiva turistička, zabavna i kulturna manifestacija.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Ova utrka spaja dva kaptola, zagrebački i čazmanski, spaja dva stara grada, Zagreb i Čazmu, i uvjeren sam da će odaziv kao i svaki put biti odličan. Supermaraton je iznimno važan za promociju zdravog života i sporta i Županija će manifestacije koje potiču bavljenje sportom i razvijanje zdravih životnih navika od malih nogu uvijek podupirati – kazao je Marušić i pozvao sve koji mogu da se uključe i sudjeluju u utrci.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Međunarodni supermaraton Zagreb-Čazma najduža je cestovna utrka u Hrvatskoj (61km i 350m) te jedna od najstarijih sportskih manifestacija u državi. Okuplja atletičare iz nekoliko zemalja. Vikend u kojem se utrka održava donosi posebnu živost Čazmi, a ove godine novost je da će nekoliko stotina djece sudjelovati na utrkama u tom gradu.

Pripreme traju mjesecima

- Hvala Bjelovarsko-bilogorskoj županija što nakon 10 godina stanke podupire ovu manifestaciju i daje nam potporu u organizaciji. Brend maratona poznat je u svijetu atletičara, pa pripreme traju i nekoliko mjeseci, ali za mene je pobjednik svaki onaj natjecatelj koji uspije dovršiti ovu utrku.

Supermaraton Zagreb-Čazma jedna je od najstarijih hrvatskih sportskih manifestacija/ Foto: Grad Čazma
Supermaraton Zagreb-Čazma jedna je od najstarijih hrvatskih sportskih manifestacija/ Foto: Grad Čazma

Ove godine nastupit će 300-tinjak naših osnovnoškolaca i srednjoškolaca koji će sudjelovati u utrkama po ulicama grada. Prilika je to za roditelje da zajedno s njima dođu i posjete grad Čazmu - kazao je Pirak.

Start je u nedjelju u 8 sati u Zagrebu, a prvi se maratonci na cilju očekuju oko 11.15 sati, podsjećaju iz BBŽ-a.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku