Fotografija: Organizatori najavljuju dvije staze: Omanovac Trail - 23 kilometra te Utrka građana 7,4 kilometra /Foto: Pakrački list, Mario Barać
Galerija
Organizatori najavljuju dvije staze: Omanovac Trail - 23 kilometra te Utrka građana 7,4 kilometra /Foto: Pakrački list, Mario Barać

OMANOVAC TRAIL 2024. Pakrac će biti nezaobilazna točka na trail mapi Hrvatske

"Sudionike očekuje bogat startni paket, novčane nagrade za najbolje, ugodna atmosfera i druženje. Prijave su u tijeku", kaže Sendi ŠtrbacPorastom broja lokalnih trkača, porasli su i ciljevi. Povodom Dana Grada Pakraca 17. ožujka bit će održan Omanovac trail - trkački događaj na obroncima Psunja sa startom kod planinarskog doma Omanovac, a organizatori su Pakračani Sendi Štrbac i Stijepan Matijašević - Stipo.

Uvelike će im pomoći i članovi Biciklističkog kluba Titan, Jure Rosić te Marko Ljevar, a na raspolaganju su i članovi Mazatora, trkačkog kluba čije boje brane Sendi i Stipo, piše Pakrački list.

Dvije staze

U prošlogodišnjoj verziji utrke na Omanovcu se trčalo kružnom XC Kuna stazom (7,4 kilometra) po jedan ili dva kruga, a za nadolazeći trail najavljuju dvije staze: Omanovac Trail - 23 kilometra s tisuću metara elevacije te Utrka građana (kružna staza XC Kuna) - 7,4 kilometra sa 164 metara uspona, nezahtjevna te napravljena za izletnike, šetače, trkače, planinare i bicikliste svih dobnih skupina.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

- Osim duže staze koja je sada pravi trail, sudionike očekuje bogat startni paket, novčane nagrade za najbolje, ugodna atmosfera i druženje. Plan nam je utrku dignuti na što veću razinu, priželjkujemo što veći broj prijava, a krajnji cilj je ući u Slavonsko-baranjsku trail ligu (uvjet je održati ju dvije godine zaredom) i Omanovac trail učiniti tradicionalnom utrkom. Na taj način bih se i zahvalila Gradu Pakracu koji mi je pomogao otići na lanjsko Europsko prvenstvo u trčanju na 24 sata u talijanskoj Veroni, izjavila je Sendi.

Podrška Grada Pakraca

Utrka će biti održana uz prisustvo GSS-a, a neće ju spriječiti ni kiša. Prijave se vrše putem stranice stoperica.hr koja sadrži i sve detaljnije informacije o utrci.

- Dječje utrke neće biti, ali ju planiramo provesti kroz program Pakračkog ljeta oko planinarskog doma gdje će djeca trčati 500 metara kroz šumarak prateći oznake, slobodno to možemo nazvati mini trail. Sve se zakotrljalo nakon Titanovog ultimatuma poslije kojeg se međusobna suradnja između nas trkača i biciklista nastavlja ovim trailom.

Gotovo cijela staza se proteže kroz šumu/Foto: Mario Barać
Gotovo cijela staza se proteže kroz šumu/Foto: Mario Barać
Zagrijavanje prije starta utrke/Foto: Mario Barać
Zagrijavanje prije starta utrke/Foto: Mario Barać

Preferiram trčanje u šumi pa je kolega Sergej Paik koji također često trči trailove došao do prvotne ideje kojim putem bi išla staza, a nakon čega je preostalo poravnati ju. Najveću podršku dobili smo od Grada Pakraca gdje smo sve detalje dogovorili s Marijanom Šircem, pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti i gospodarstvo i sad svi s nestrpljenjem očekujemo dan utrke“, rekao je Matijašević za Pakrački list.

Dosad se prijavilo 18 trkača, a budući da do ožujka ima još podosta vremena, ne sumnjamo kako će još mnogi nagraditi trud ponajviše navedenih četvero entuzijastičnih organizatora te utrku obogatiti svojim sudjelovanjem.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!