Fotografija: Počele prijave za drugi Omanovac trail/ Foto: Udruga maratonaca SMŽ
Počele prijave za drugi Omanovac trail/ Foto: Udruga maratonaca SMŽ "Heroji ne umiru"

Počele prijave za drugo izdanje Omanovac trail utrke. Evo detalja...

Želimo stvoriti turističko-sportsku manifestaciju za sve ljubitelje rekreacije u prirodi, kojom ćemo obilježiti početak sezone aktivnog provođenja slobodnog vremena na Omanovacu, kaže Igor VukovićUdruga maratonaca SMŽ "Heroji ne umiru" organizator je druge Omanovac trail utrke koja će biti održana 27. svibnja u blizini Planinarskog doma, pod pokroviteljstvom Grada Pakraca, Sportske i Turističke zajednice Grada Pakraca te Planinarskog doma Omanovac, javlja Pakrački list.

Utrke za djecu i odrasle

Utrke će biti održane u dvije kategorije, za djecu i za odrasle. U 17 sati počet će utrke odraslih, pod nazivom "Zeleni vrh" u duljini od 7 kilometara te PD „Psunj“ na 14 kilometara, a dječje utrke kreću u 19 sati te će biti raspodijeljene na različite udaljenosti. Duljina utrke predviđene za predškolsku dob iznosit će 100 metara, zatim 300 metara za djecu između 7 i 10 godina, a oni između 11 i 14 godina utrkivat će se na 800 metara. Sudjelovanje za djecu je besplatno, a osigurana su im okrjepa, medalje i pehari za najbolje u kategorijama.

- Vizija nam je stvoriti tradicionalnu turističko-sportsku manifestaciju za sve ljubitelje raznih oblika rekreacije u prirodi kod Planinarskog vrha Omanovac koja će se održavati svake godine, a kasnije je proširiti na dva dana te njome obilježiti početak sezone aktivnog provođenja slobodnog vremena na Omanovacu“, kazao je predsjednik Udruge Igor Vuković za Pakrački list.

Otvorene prijave

Odrasli svoje prijave mogu izvršiti OVDJE, dok su prijave za djecu otvorene putem e-maila: u.m.smz.herojineumiru@gmail.com ili pozivom na broj 099 696 2096. Prijaviti se možete sve do 20. svibnja.