Fotografija: Daruvarčani su imali sjajan vikend, a mladi vratar koji to zapravo i nije je briljirao/ Foto: HNK Daruvar
Galerija
Daruvarčani su imali sjajan vikend, a mladi vratar koji to zapravo i nije je briljirao/ Foto: HNK Daruvar

Mladi daruvarski nogometaši u 2 dana pobijedili 8 puta da nisu primili gol. A nisu imali golmana!

"Našeg golmana nije bilo zbog obiteljskih obveza, pa je Mateo Sivonjić uskočio i eto, nisu ga mogli probiti", kroz smijeh priča trener mladih daruvarskih nogometaša Marko Bublić



Mladi daruvarski nogometaši, generacija U15, proteklog vikenda postigli su doista impresivan rezultat. Naime, najprije su u subotu u Grubišnom Polju osvojili prvo mjesto na "Winter Indoor Cupu 2022.", a potom su dan kasnije u Bjelovaru na završnici lige "Petice" ponovili taj uspjeh.

Golman koji to zapravo nije

Konkretnije, u Grubišnom Polju ostvarili su pet pobjeda u isto toliko utakmica, a u sklopu završnice "Petice" odigrali su tri susreta u kojima su također slavili u sva tri navrata. Ono što je u cijeloj ovoj priči možda i najzanimljivije je činjenica da Daruvarčani u tih osam utakmica nisu primili niti jedan gol, za što najveće zasluge idu Mateu Sivonjiću, inače igraču Daruvara, koji je ovog vikenda silom prilika stao na gol.

"Winter Indoor Cupu 2022."/ Foto: HNK Daruvar
Mateo Sivonjić s trofejom za najboljeg vratara/ Foto: HNK Daruvar
Mateo Sivonjić s trofejom za najboljeg vratara/ Foto: HNK Daruvar

- Mateo je nekada bio golman, međutim zadnje tri godine ne brani već igra zadnjeg veznog. Našeg golmana nije bilo zbog obiteljskih obveza, pa je Mateo uskočio i eto, nisu ga mogli probiti, kroz smijeh prepričava trener mladih daruvarskih nogometaša Marko Bublić dodavši da ga unatoč sjajnom vikendu neće pokušati zadržati među vratnicama.

Mateo je briljirao i u Bjelovaru/ Foto: HNK Daruvar
Mateo je briljirao i u Bjelovaru/ Foto: HNK Daruvar

- Ne, ne, ne, imamo golmana, osim ako sam ne bude htio. Doduše imamo dosta utakmica kroz sezonu tako da može biti i igrač i golman, ali ponavljam, dobra smo ekipa i uvijek se sve dogovorimo, pa će tako i oko ove situacije Mateo sam odlučiti što i kako želi, dodao je Bublić.

Mreža netaknuta cijelu ligu

Inače, daruvarski nogometaši u Grubišnom Polju nastupili su s dvije ekipe. Daruvar 2 svoj je nastup završio u grupi, dok je Daruvar 1 otišao do kraja svladavši Moslavinu 2009. godište s 2:0 u polufinalu, te njihovu godinu dana stariju ekipu u finalu rezultato 1:0.

Pobjednici turnira u Grubišnom Polju/ Foto: HNK Daruvar
Pobjednici turnira u Grubišnom Polju/ Foto: HNK Daruvar

Recimo i to da je na ovom turniru nastupila i generacija U13 i to s tri ekipe.

- Daruvar Žuti su bili 10., dok su Daruvar Plavi i Daruvar Zeleni došli do polufinala. Daruvar Zeleni su nesretno izgubili u polufinalu na penale od kasnijeg pobjednika Garića, a Daruvar Plavi od Bjelovara 1:0, s tim da im je to bio jedini primljeni pogodak u 8 utakmica. Daruvar Plavi u konačnici je slavio u međusobnoj utakmici za treće mjesto, naveli su iz HNK Daruvar.

Na turniru u Grubišnom nastupile su i ekipe U13/ Foto: HNK Daruvar
Na turniru u Grubišnom nastupile su i ekipe U13/ Foto: HNK Daruvar

Što se pak turnira "Petica" tiče, koji je usput rečeno trajao tri tjedna, U15 ekipa cijeli je turnir završila s netaknutom mrežom. Na završnom turniru odigranom u Bjelovaru najprije su u 1/4 finala svladali Slogu, potom u Hajduk iz Pakraca, a u velikom finalu slavili su protiv Garića.

Ekipa puna potencijala

- Jako sam zadovoljan ostvarenim rezultatom. Riječ je o ekipi koja je doista puna potencijala i koja inače trenira četiri puta tjedna. Doduše, od kad smo ušli u dvoranu imamo problema s terminima, tako da treniramo svega dva puta tjedno, ali vjerujem da su ovi rezultati plod prijašnjeg rada na otvorenom. Moram pohvaliti cijelu ekipu, koja je redovna na treninzima i svima je jako stalo do ovoga što rade. Iako smo na ovim turnirima igrali s protivnicima od kojima smo ranije znali i gubiti, nisam previše iznenađen uspjehom, baš zbog njihovog odličnog rada i pristupa treninzima, zaključio je trener ove nadasve talentirane generacije Marko Bublić.

HNK Daruvar pobjednici su lige
HNK Daruvar pobjednici su lige "Petica" U15/ Foto: HNK Daruvar

Za kraj dodajmo da su boje HNK Daruvar na turniru "Petica" branili Matej Bartoš, Luka Petrušić, Mateo Sivonjić, Ivan Ivić, Josip Vicić, Nino Kašljević, Matko Ogrizek, Teo Sivonjić i Luka Žgela, dok im je u na turniru u Grubišnom Polju kao pomoć uskočio Toni Njegomir, donedavni suigrač, koji trenutno igra za Mladost iz Ždralova. 

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!