Fotografija: Nogometaši HNK Daruvara slave prolazak u finale kupa/ Foto: HNK Daruvar
Galerija
Nogometaši HNK Daruvara slave prolazak u finale kupa/ Foto: HNK Daruvar

Mladi daruvarski nogometaši svladali Mladost iz Ždralova i izborili finale županijskog kupa

Finalna utakmica na rasporedu je u četvrtak, 29. rujna, u Daruvaru, s početkom u 15.30 sati, a protivnik Daruvarčanima su nogometaši BjelovaraDa u HNK Daruvaru stasaju odlične generacija ovog tjedna potvrdila je i ekipa starijih pionira, odnosno generacija U15. Naime, u polufinalu Kupa BBŽ na domaćem terenu mladi Daruvarčani svladali su Mladost iz Ždralova rezultatom 3:1 te izborili priliku postati osvajači ovog natjecanja.

- Iako smo znali da smo dobri, nismo očekivali pobjedu. Međutim, potajno smo se nadali da ipak možemo iznenaditi favoriziranu ekipu Mladosti, koja nas je možda malo i podcijenila. Moram pohvaliti moje dečki, koji su od prvog do zadnjeg dali svojih 100 posto, istaknuo je trener HNK Daruvara Marko Bublić.

Težak raspored

Gosti iz Ždralova bolje su ušli u utakmicu i već u trećoj minuti pogotkom bivšeg igrača Daruvara Tonija Njegomira stigli do vodstva. Međutim, ta prednost nije dugo trajala i već u idućoj minuti stvari je početak vratio Nino Kašljević, a pogotcima u 51. i 56. minuti slavlje domaćinima donio je Mateo Sivonjić.

Nino Kašljević i Mateo Sivonjić zabili su golove koji su ih doveli do finala/Foto: HNK Daruvar
Nino Kašljević i Mateo Sivonjić zabili su golove koji su ih doveli do finala/Foto: HNK Daruvar

- Mladost je jedan od najboljih klubova u županiji, uz Bjelovar naravno, koji nas čeka u finalu. Naime, oni su sa 3:0 pobijedili Garić u drugom polufinalu, dodao je Bublić.

Inače, nogometaši Daruvara prošle godine osvojili su županijski kup u kategoriji U15, međutim tada je taj uzrast činila generacija igrača rođenih 2007. i 2008. godine. Što se tiče ovogodišnjeg finala, Bublić uteg favorita prebacuje na Bjelovar.

Finale u Daruvaru

- Tu su negdje po kvaliteti kao i Ždralovi, i također imaju dosta igrača sa strane. Favoriti su sigurni, ali vjerujemo da imamo svoju šansu. U svakom slučaju borit ćemo se kao i sada, pa kako bude, zaključio je Bublić.

Finalna utakmica na rasporedu je u četvrtak, 29. rujna, u Daruvaru, s početkom u 15.30 sati, a iz HNK Daruvaru pozivaju navijače da ih podrže u velikom broju.

Boje HNK Daruvara u polufinalu kupa branili su: Matej Bartoš, Luka Žgela, Josip Vicić, Adis Mujanić, Toni Brletić, Teo Sivonjić, Mateo Sivonjić, Lukas Tutić, Nino Kašljević, Luka Petrušić, Ivan Ivić, Tadej Rukavina, Mateo Momić i Dragan Momić, a ekipu U15 još čine i Fran Žuger, Anel Džinić, Andrej Gostimir, Mateo Bukač i Matko Ogrizek.