Fotografija: Novo vrijedno priznanje za daruvarske nogometaše/ Foto: HNK Daruvar
Galerija
Novo vrijedno priznanje za daruvarske nogometaše/ Foto: HNK Daruvar

Daruvarski nogometaši srebrni u Kutini, Toni Njegomir najbolji igrač turnira

Jako sam zadovoljan kako smo odradili ovaj turnir. U svim utakmicama do finala zasluženo smo slavili i svaka je mogla završiti s još većom razlikom u našu korist, kaže trener Marko Bublić



Generacija mladih daruvarskih nogometaša rođenih 2008. i 2009. godine još je jednom pokazala da se na njih u budućnosti treba ozbiljno računati. Naime, protekla dva vikenda sudjelovali su na malonogometnom turniru Kutina 2023., i u konkurenciji 16 ekipa osvojili sjajno drugo mjesto.

Stariji pioniri HNK Daruvar/ Foto: HNK Daruvar
Stariji pioniri HNK Daruvar/ Foto: HNK Daruvar

- Prije tjedan dana igrali smo tri utakmice u skupini i ostvarili isto toliko pobjeda te se plasirali u četvrtfinale koje je na rasporedu bilo ovog vikenda. U istom ritmu nastavili smo i u završnici turnira te pobijedili i u toj, ali i u polufinalnoj utakmici, dok smo u finalu izgubili od objektivno jače ekipe, koja je sastavljena od igrača iz nekoliko zagrebačkih klubova, poručio je trener daruvarske ekipe Marko Bublić.

Razlika je mogla biti i veća

Konkretnije, Daruvarčani su u četvrtfinalu bili bolji od Popovače rezultatom 1:0. U polufinalu su svladali domaćina Kutinu 2:1, dok je ekipa Shpaolin iz Zagreba u finalu slavila rezultatom 6:1.

zajednička fotografija/ Foto: HNK Daruvar
zajednička fotografija/ Foto: HNK Daruvar

- Jako sam zadovoljan kako smo odradili ovaj turnir. Ekipa iz Zagreba uistinu je puno jača od svih. Ti dečki već djeluju kao profesionalci, tako da nismo niti imali previše šansi protiv njih. Moram reći da smo u svim utakmicama do finala zasluženo slavili i svaka je mogla završiti s još većom razlikom u našu korist, istaknuo je Bublić.

Njegomir zaslužno najbolji

Svakako treba istaknuti i to da je Daruvarčanin Toni Njegomir proglašen najboljim igračem cijelog turnira.

- Potpuno zasluženo je osvojio tu nagradu. Naime, Toni je 2009. godište i bio je među najmlađim igračima cijelog turnira, a itekako je dominirao i pravio razliku, dodao je Marko Bublić.

Toni Njegomir najbolji je igrač turnira/ Foto: HNK Daruvar
Toni Njegomir najbolji je igrač turnira/ Foto: HNK Daruvar

Što se zimskog dijela tiče, Daruvarčane još očekuje jedan turnir u Pakracu, a onda se vraćaju na travnjak, donosno velikom nogometu.

Boje HNK Daruvara na turniru u Kutini branili su: Mateo Sivonjić, Matej Bartoš, Josip Vicić, Luka Žgela, Tadej Rukavina, Patrik Vicić, Teo Sivonjić, Nino Kašljević, Luka Petrušić, Fran Žuger, Ivan Ivić, Toni Njegomir i trener Marko Bublić.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!