Fotografija: Novi pehari i medalje stigli su u virtrine daruvarskog nogometnog kluba/ Foto: HNK Daruvar
Galerija
Novi pehari i medalje stigli su u virtrine daruvarskog nogometnog kluba/ Foto: HNK Daruvar

Mladi daruvarski nogometaši osvojili dvije bronce na zimskom dvoranskom prvenstvu

Daruvar je jedan mali gradić, a u školi nogometa imamo više od 180 mališana. Koliko pamtim, to je najviše djece u zadnjih 15, 20 godina, ponosno je kazao voditelj škole nogometa Dalibor ResNove sjajne vijesti stižu iz Hrvatskog nogometnog kluba Daruvar. Naime, proteklog vikenda održana je završnica zimskog dvoranskog prvenstva za mlade nogometaše do 9 i 11 godina, na kojoj su se Daruvarčani u obje kategorije okiti broncom.

Sustav natjecanja je takav da su se najprije igrale utakmice po skupinama, a potom je idućeg vikenda uslijedila završnica.

U svakoj generaciji Daruvar je nastupio s tri ekipe/ Foto: HNK Daruvar
U svakoj generaciji Daruvar je nastupio s tri ekipe/ Foto: HNK Daruvar

Dječaci U9 završnici su izborili kao drugoplasirana ekipa svoje skupine uz omjer dvije pobjede i jedan remi. U četvrtfinalnom dvoboju boljim izvođenjem udaraca sa šest metara pobijedili su Čazmu i izborili susret s Lipikom, koji je ovog puta bio uspješnici. U borbi za treće mjesto Daruvarčani su pobijedili Ivansku s 1:0 i zasluženo slavlje moglo je početi. Recimo i to da je u finalu Lipik poražen od Bjelovara.

Nastupili s tri ekipa u svakom godištu

- Ukupno smo nastupili s tri ekipa, odnosno nešto više od 30-ak igrača. Ekipa "zeleni" u konačnici je došla do medalje. Cilj nam je bio uči u polufinale, i to smo ostvarili. Tamo nas je dočekao Lipik, s kojim uvijek imamo velike borbe. Uglavnom, jako sam zadovoljan ukupnim rezultatom, poručio je trener U9 generacije Dino Netoušek.

Za Daruvar zeleni nastupili su: Matina Mihael, Strejček Jakov, Karpišek Andrija, Momić Dominik, Momić Domagoj, Tristan Vereb, Jurkić Kristijan, Vicić Mihaela i Malina Mikel.

Generacija U9/ Foto: HNK Daruvar
Generacija U9/ Foto: HNK Daruvar

Generacija U11 također je imala sličan put kao i njihove mlađe klupske kolege. U grupi su ostvarili identičan omjer, odnosno dvije pobjede i remi, ali njima su ti rezultati bili dostatni da 1/4 finale izbore kao prvoplasirana ekipa svoje skupine.

Lipik prejak za obje ekipe

U četvrtfinalnom ogledu Daruvarčane je čekao BŠK Brezovac, kojeg su s lakoćom svladali. Rezultat je glasio 5:0, a onda je i njih u polufinalu dočekao Lipik. Nakon što su u toj utakmici poraženi, u borbi za broncu slavili su protiv Garića. Dodajmo da Lipik ni ovog puta nije imao sreće u finalu, jer je poražen od pakračkog Hajduka.

Za ekipu Daruvar Žuti nastupili su: Brletić, Abdić, Tenžera, Pejčin, Lukić, Boroš, Komora, Stržičić, Tutić, Hrabrić, Komora i Delonga.

Generacija U11/ Foto: HNK Daruvar
Generacija U11/ Foto: HNK Daruvar

Zadovoljstvo ostvarenim rezultatom nije krio ni trener starije daruvarske ekipe Dalibor Res.

- Baš kao i generacija U9, nastupili smo s tri ekipe i to je možda i najvažnije od svega. Naravno, zadovoljan sam i ostvarenim rezultatom istaknuo je trener U11 generacije Dalibor Res.

Gotovo 200 polaznika škole nogometa

Budući da je Res ujedno i voditelj daruvarske škole nogometa, iskazao je ponos ukupnim brojem polaznika.

Slavlje nakon osvojene bronce/ Foto: HNK Daruvar
Slavlje nakon osvojene bronce/ Foto: HNK Daruvar

- Daruvar je jedan mali gradić, a u školi nogometa imamo više od 180 mališana. Koliko pamtim, to je najviše djece u zadnjih 15, 20 godina. Veliku zaslugu za to svakako ima četiri, pet trenera koji dugi niz godina rade u klubu. Najvažnija stvar svakako je činjenica da su djeca zahvaljujući našoj školi fizički aktivna, odnosno "otrgnuta" od računala, mobitela i igrica. Iako nam je rezultat zapravo u drugom planu, lijepo je znati da smo u županiji uvijek pri vrhu, odnosno među prve tri ekipe, zaključio je Dalibor Res. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!