Fotografija: Na Športskim natjecanjima sudjelovali su predstavnici HVIDRE- svih županijskih gradova
Galerija
Na Športskim natjecanjima sudjelovali su predstavnici HVIDRE- svih županijskih gradova

Branitelji iz cijele BBŽ odmjerili snage u streljaštvu, stolnom tenisu, ribolovu, pikadu...

Ovogodišnje Športsko natjecanje invalida domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije iskorišteno je i za pregovore oko uređenja bivše zgrade Teritorijalne obrane u Čazmi




Proteklog vikenda u organizaciji čazmanske HVIDRE i Grada Čazme održano je XXVI. Športsko natjecanje invalida domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije.

Sudjelovale su udruge HVIDRE iz svih gradova Bjelovarsko-bilogorske županije, a snage su odmjerili u streljaštvu, visećoj kuglani, pikadu, stolnom tenisu i ribolovu.

<p>Branitelji su se okušali i u pikadu/ Foto: D. Kirin</p>

Branitelji su se okušali i u pikadu/ Foto: D. Kirin

Na svečanom otvorenju, dobrodošlicu okupljenima zaželio je Darko Kajfeš, predsjednik HVIDRE Čazma. Također, branitelje je pozdravio i Mladen Marinković, predsjednik županijske HVIDRE, dok je u ime Bjelovarsko-bilogorske županije govorila zamjenica župana, Tanja Novotni Golubić.

<p>Predstavnici Ministarstva, Županije, Grada i braniteljskih udruga/ Foto: D: Krin</p>

Predstavnici Ministarstva, Županije, Grada i braniteljskih udruga/ Foto: D: Krin

Podršku braniteljima iskazao je i čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak koji je tom prilikom izrazio želju da nakon natjecanja iz Čazme odu s lijepim dojmovima, al jednako tako i da istinu o Domovinskom ratu prenose mladima i svima onima koji trebaju učiti iz naše povijesti.

XXVI. ŠNIDOR otvorio je predstavnik Ministarstva Hrvatskih branitelja Dinko Tandara.

<p>Natjecanje u stolnom tenisu/ Foto: D. Kirin</p>

Natjecanje u stolnom tenisu/ Foto: D. Kirin

– Vaše druženje i vaša suradnja je itekako bitna, a to je potrebno i našoj županiji da bi mogla dalje. Bitno je bilo ’91. i ’95., bitno je i sada da ste skupa i da smo prijatelji kao onda kada je to bilo potrebno, kazao je Tandara te obećao pomoć Ministarstva branitelja u svim daljnjim aktivnostima.

Nakon svečanog otvorenja, kod spomenika braniteljima u centru Čazme položeni su vijenci i zapaljene svijeće poginulim braniteljima s područja Grada Čazme.

<p>Uzvanici su odali počast poginulim braniteljima/ Foto: D: Kirin/</p>

Uzvanici su odali počast poginulim braniteljima/ Foto: D: Kirin/

XXVI. ŠNIDOR u Čazmi je bio prilika da se okupljeni upoznaju s radovima na zgradi u kojoj će braniteljske udruge s područja Čazme imati svoje prostorije.

Bivša zgrada Teritorijalne obrane se još uvijek obnavlja i u njoj će svoje mjesto naći u prvom redu branitelji, no i neke druge udruge.

<p>U staroj zgradi Teritorijalne obrane radi se centar udruga/ Foto: D. Kirin</p>

U staroj zgradi Teritorijalne obrane radi se centar udruga/ Foto: D. Kirin

– Vanjštinu zgrade smo odradili i obnovili, u tijeku je unutarnje uređenje, izvođač radova je uveden u posao i očekujem da će se Ministarstvo branitelja jednim dijelom uključiti u ovaj završni dio, prije svega uređenja i same postave spomen sobe koju ćemo opremiti. Tu smo da razgovaramo i vjerujem da će nas Ministarstvo u tome podržati, poručio je rekao je gradonačelnik Pirak.

<p>Uzbudljivo je bio i za šahovskim pločama/ Foto: D. Kirin</p>

Uzbudljivo je bio i za šahovskim pločama/ Foto: D. Kirin

Prema Tandarinim riječima, Ministarstvo branitelja je zbog pandemije koronavirusa zadnje dvije godine ostalo bez dijela sredstava koja su usmjerena za druge potrebe. Međutim dodao je i to  će se osobno zauzeti za upućeni zahtjev te da se nada pozitivnom ishodu. 

– Nama je u interesu da se naši branitelji ne razilaze, da imaju svoj prostor, spomen sobu i da se mogu družiti i funkcionirati   na normalan način, a ne da se sastaju po kafićima i restoranima. Vjerujem da ovdje neće izostati pomoć i siguran sam da ćemo pomoći u jednom dijelu, zaključio je Tandara.

<p>Veliki interes izazvala je i viseća kuglana/ Foto: D. Kirin</p>

Veliki interes izazvala je i viseća kuglana/ Foto: D. Kirin

<p>Dio branitelja natjecao se i u ribolovu/ Foto: D: Kirin</p>

Dio branitelja natjecao se i u ribolovu/ Foto: D: Kirin