Fotografija: Bjelovar ovaj vikend postaje hrvatsko središte američkog nogometa/ Foto: Delimir Hrestak
Galerija
Bjelovar ovaj vikend postaje hrvatsko središte američkog nogometa/ Foto: Delimir Hrestak

Bjelovar u petak i subotu postaje središte američkog nogometa: "Sudjeluju svi hrvatski klubovi"

U sklopu festivala održat će se kamp Hrvatske flag football reprezentacije, flag football Kup, utakmice U16 sekcija Zagreb Patriotsa i Dubrovnik Sharksa te All Star utakmicu Sjevera i Juga



Klub američkog nogometa Bjelovar Greenhorns u suradnji s Hrvatskim savezom američkog nogometa u petak i subotu, 5. i 6. studenog na Gradskom stadionu u Bjelovaru (novi teren s umjetnom travom) organizira dvodnevni Hrvatski festival američkog nogometa.

Sam događaj će sastojati se od kampa Hrvatske flag football reprezentacije, flag football Kupa, utakmice U16 sekcija Zagreb Patriotsa i Dubrovnik Sharksa te All Star utakmicu Sjevera i Juga.

Plakat festivala/ Foto: Bjelovar Greenhorns
Plakat festivala/ Foto: Bjelovar Greenhorns

- Sudjelovati će svi hrvatski klubovi i igrači te ljudi koji su usko vezani za američki nogomet u Hrvatskoj. Plan reprezentativnog kampa je pripremiti primarnu selekciju za nastup na Europskom prvenstvu u Irskoj 2023. godine pod okriljem IFAF-a (Međunarodne federacije američkog nogometa), ističe predsjednik KAN Bjelovar Greenhorns Dino Dozan.

Dodaje i to da je ovaj događaj ujedno i prilika svim mladima koje zanima ovaj sport da dođu i na jednom mjesto vide najbolje što se u ovom trenutku u Hrvatskoj nudi, kada je američki nogomet u pitanju.