Fotografija: Projektom Kupom u dahu osim veslanja, Argonauti su se družili i s mališanima/Foto: Argonauti Bjelovar
Galerija
Projektom Kupom u dahu osim veslanja, Argonauti su se družili i s mališanima/Foto: Argonauti Bjelovar

Argonauti: "Obići ćemo pet gradova u zemlji i potaknuti djecu na bavljenje sportom"

U četvrtak se održava prva panel radionica za osnovnoškolce na kojoj će uz Argonaute, svoja iskustva djeci podijeliti iskusni kineziolozi Robert Milčić i Nikica Ljubek




BJELOVAR – Rad, trud i rezultati Argonauta iz Bjelovara već su poznata nacionalna vijest, od pobjede na Maratonu lađa na Neretvi, pa do preveslavanja Jadrana u rekordnom vremenu samo su neki od izazva u kojima su se okušali. U ovoj 2021. godini u fokusu su novi projekti, nakon “Kupom u dahu“ gdje su preveslali tu rijeku od izvora do ušća i organizaciju utrka lađa na jezeru Šoderica „Valovi energije-HEP“, pripremili su novi projekt namijenjen osnovnoškolcima.

Panel radionice

Tim će povodom sutra u bjelovarskom KMC-u održati prvu od šest panel radionica pod nazivom „I ja želim biti Argonaut“.

<p>Bjelovarski Argonauti i Sparte/ Foto: Argonauti Bjelovar</p>

Bjelovarski Argonauti i Sparte/ Foto: Argonauti Bjelovar

Riječ je o projektu s kojim planiraju obići pet gradova u RH, za koji su pripremili kratak video o radu te panel radionicu zašto se baviti sportom, a sve s ciljem jače afirmacije djece za bavljenje sportom. Domaćin panela uz Argonaute je Nikica Ljubek.

Iskustva poznatih kineziologa

-Na radionicu smo pozvali djecu osnovne škole, a govornici su uz Argonaute (seniore i juniore), kineziolog Robert Milčić i Nikica Ljubek.

<p>Iako izgleda jednostavno, upravljanje lađom itekako je izazovno i teško/Foto: Martina Čapo</p>

Iako izgleda jednostavno, upravljanje lađom itekako je izazovno i teško/Foto: Martina Čapo

Ljubek je poznati sportaš, trener, dio ekipe i veliki podupiratelj bjelovarskih Argonauta, ujedno nekadašnji hrvatski olimpijac koji je 2000. nastupio na Olimpijskim igrama u Sydneyju, a kasnije se profilirao kao kanuist maratonac koji je na svjetskom prvenstvu 2008. osvojio srebrnu, a na europskom prvenstvu 2011. godine brončanu medalju. Ove godine s Olimpijskih igara vratio se u Hrvatsku s dvije medalje osvojene s reprezentacijom Kine. Svoj dolazak najavio je i gradonačelnik Dario Hrebak, poručuju Argonauti koji se vesele novim izazovima.