Fotografija: Bjelovarski Argonauti i Sparte/ Foto: Argonauti Bjelovar
Galerija
Bjelovarski Argonauti i Sparte/ Foto: Argonauti Bjelovar

Sparte i Argonauti pobjednici prvog Šoderica kupa-Valovi energije

Čestitamo svima na osvojenim nagradama i priznanjima, a posebno smo ponosne što su zlatnu medalju osvojili Argonauti. Zbilja smo uživale i nadamo se da će utrka na Šoderici postati tradicija, poručile su Sparte



Bjelovarske veslačice i veslači, Sparte i Argonauti, pobjednici su prvog izdanja Šoderica kupa-Valovi energije-HEP. Riječ je lađarskom dvoboju kojeg su jučer na poznatom podravskom jezeru organizirali upravo naši veslači. 

- Čestitamo svima na osvojenim nagradama i priznanjima, a posebno smo ponosne što su zlatnu medalju osvojili upravo Argonauti. Zbilja smo uživale na utrci i nadamo se da će utrka lađa na Šoderici postati tradicija koja će trajati mnogo godina, između ostalog na svojoj Facebook stranici napisale su bjelovarske Sparte, također zlatne na ovoj utrci.

Sparte Bjelovar/ Foto: Udruga Sparte Bjelovar
Sparte Bjelovar/ Foto: Udruga Sparte Bjelovar

U muškom dijelu natjecanja sudjelovale su ekipe Đakovački bećari, UL Zagreb, Šumari Bjelovar, Šumski, Argo Bjelovar, dok su u ženskoj konkurenciji nastupale Sparte Bjelovar i Amazonke iz Čazme, uz napomenu da su lađarice vozile čak tri utrke, odnosno pravilo je bilo "na dvije dobivene". 

Plava krila

Pored same utrke, na Šoderici je priređen i zanimljiv popratni program kojim su Argonauti okupljenima prezentirali veslanje kao zanimljivu sportsku aktivnost. 

- Za nas je iznimno važna povezanost i partnerstvo s udrugom „Plava krila“ (udruga oboljelih od plućne hipertenzije). Cilj je osvijestiti javnost da svaki zaveslaj koji radimo, dišemo za njih. Vlastitim sredstvima ne bi mogli realizirati sve što planiramo, pa je podrška koju smo dobili od HEP-a iznimno važna. Posebno smo ponosni što je upravo HEP prepoznao važnost svih ovih događaja i što nas prati i pomaže, poručili su bjelovarski Argonauti. 

Utrka na popularnom podravskom jezeru jedna je u nizu pripremnih natjecanja, a veliko finale bjelovarske lađarice i lađare očekuje 12., odnosno 14. kolovoza, kada se u dolini Neretve održava tradicionalni Maraton lađa.