Fotografija: Ovog vikenda policija je uhvatila traktorista koji je pijan i bez dozvole vozio neregistrirani traktor/Foto: Vlado Kos/Cropix (Ilustracija)
Ovog vikenda policija je uhvatila traktorista koji je pijan i bez dozvole vozio neregistrirani traktor/Foto: Vlado Kos/Cropix (Ilustracija)

Pijan i bez dozvole vozio neregistrirani traktor, dobio kaznu 20 tisuća kuna

42-godišnji vozač traktora imao je 2,25 promila alkohola u krvi, a neregistrirani traktor je vozio za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvolaKako je i bilo najavljeno, proteklog vikenda policijski službenici PU požeško - slavonske, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa. Policija je bila posebice usmjerena na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja, dok je u noći sa subote na nedjelju provedena ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu.

Ukupno 89 prekršaja

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 89 prekršaja, od čega ističemo tri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 49 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Pijan i bez dozvole

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 5. veljače 2022. oko 20.40 sati u mjestu Lučinci gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 42-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,25 promila i za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola upravljao neregistriranim traktorom te će mu biti uručen prekršajni nalog na novčani iznos od 20.700,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „F“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.