Fotografija: Zvonimir Iveković/ Foto: HAS
Zvonimir Iveković/ Foto: HAS

Umro je Zvonimir Iveković: "Bio je sinonim za bjelovarsku atletiku"

Rođen u Bjelovaru 10. srpnja 1935., a atletikom se počeo baviti 1952. godine i to prvenstveno preponama



Jučer je u Bjelovaru u 88. godini preminuo Zvonimir Iveković, čovjek koji je bio sinonim za bjelovarsku atletiku.

Rođen u Bjelovaru 10. srpnja 1935., a atletikom se počeo baviti 1952. godine i to prvenstveno preponama. Nastupao je za AK Dinamo Zagreb, ASK Split i AK Slavoniju Osijek. Nastupio je i u reprezentaciji Hrvatske i Jugoslavije, a 1963. bio je pobjednik "Hanžeka" na 110 m prepone.

- Do prije nekoliko godina bio je alfa i omega bjelovarske atletike stvorivši u svom dugogodišnjoj trenerskoj karijeri niz kvalitetnih atletičara, posebno preponaša, koji su kasnije nastavili svoju karijeru u velikim atletskim klubovima u Hrvatskoj.

Veliki doprinos hrvatskoj atletici

Osim svog djelovanja u Bjelovaru i AK Bjelovar, svojim djelovanje u tijelima Hrvatskog atletskog saveza Zvonko Iveković bio je i bitan čimbenik hrvatske atletike. Bio je član Izvršnog odbora, Stručne komisije i dugogodišnji predsjednik Natjecateljske komisije, predsjednik Zbora atletskih trenera, a bio je i predsjednik Hrvatske atletske lige sjever. Dugi niz godina bio je istaknuti atletski sudac i Tehnički delegat HAS-a. Hrvatski atletski savez dodijelio mu je i nagradu za "Izniman doprinos razvoju hrvatske atletike" za životno djelo, pored ostalog poručili su iz Hrvatskog atletskog saveza.

Odlaskom Zvonimira Ivekovića bjelovarska atletika izgubila je iznimnog atletskog entuzijasta koji je bio lokomotiva AK Bjelovar, a hrvatska atletika iznimnog i svestranog atletskog djelatnika.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!