Fotografija: Na gljivarskom štandu bilo je najveselije/Foto: Predrag Uskoković
Galerija
Na gljivarskom štandu bilo je najveselije/Foto: Predrag Uskoković

MEGA FOTOGALERIJA Može li Cvjetni sajam u Julijevu parku postati najbolji u državi?

S izmještanjem u Julijev park, što je i prirodno okruženje za ovakav događaj, sajam je dobio potpuno novu dimenziju koju su jako hvalili i posjetitelji i izlagačiDaruvarski Julijev park, svakako jedan od najljepših u Hrvatskoj, pokazao se idealnim okruženjem za ovogodišnji Cvjetni sajam. 

U Julijevu parku se, naime, nalazi 60 različitih vrsta bilja pa se Cvjetni sajam potpuno prirodno uklopio u taj krasni ambijent, a izborom nove lokacije bili su zadovoljni i posjetitelji i izlagači.

Organizatori Daruvarskog cvjetnog sajma su Grad Daruvar, Turistička zajednica Daruvar-Papuk i Daruvarske toplice.

- Krasno je ovdje, prekrasno! Puno bolje nego prijašnjih godina kada se sajam održavao u centru. Tamo je okruženje beton i asfalt, a ovdje je sve tako lijepo i prirodno - rekla nam je Mara Jurić.

Foto: Nikica Puhalo
Foto: Nikica Puhalo

Sveukupno je na Daruvarskom cvjetnom sajmu sudjelovalo 34 izlagača, od toga 14 izlagača koji su prodavali cvijeće, ukrasno bilje, voćne sadnice i cvjetne aranžmane. Na štandovima ispred Švicarske vile bilo je 20-ak izlagača koji su svim posjetiteljima predstavili i ponudili svoje domaće proizvode, unikatne rukotvorine i tako obogatili ponudu sajma.

Foto: Nikica Puhalo
Foto: Nikica Puhalo

Nekoliko izlagača bilo je iz Zagreba i okolice, Bjelovara, Kutine, Lipika i Velike Ludine te, naravno, s područja Daruvara i okolice.

Iako je kroz subotnje jutro kiša prijetila i mnogi su stragovali da će uništiti sav uložen trud, na kraju je vrijeme ipak poslužilo izlagače i organizatore. Mnogo je obitelji u Julijev park došlo s malom djecom, pogotovo s onima koja su još u kolicima. Ležerno su šetali između brojnih štandova i uživali.

Foto: Nikica Puhalo
Foto: Nikica Puhalo
 

Osim raznovrsnog cvijeće, mladica stabala, gljiva i još koječega cvjetnog, Sajam je ponudio i brojne događaje, zabavne i edukativne, tako da su ovo subote gotovo u svakom dijelu parka nešto događalo. Skreneš lijevo, naletiš na fotografa Damira Hoyku koji s polaznicima radi svoj PhotoWalk, radionicu tijekom koje kroz sat vremena objašnjava kako s mobitelom snimiti kvalitetniju fotografiju. Među polaznicima smo ugledali i predsjednicu uprave Darkoma, Ivanu Djedović.

- Učimo se fotografirati, ovo je Hoykin peti PhotoWalk u Daruvaru, a meni prvi. Vjerujem da ću nakon njegove edukacije osjetiti napredak. Prijavila sam se jer bih htjela naučiti snimati kvalitetnije fotografije mobitelom, a dijelom i iz zabave. Hoyka je zanimljiv, lijepo objašnjava tajne fotografiranja i mislim da će se ovo što ću uz njegove savjete naučiti i isplatiti - rekla nam je Ivana Djedović. 

Fotograf Damir Hoyka došao je iz Zagreba održati svoju radionicu PhotoWalk/Foto: Nikica Puhalo
Fotograf Damir Hoyka došao je iz Zagreba održati svoju radionicu PhotoWalk/Foto: Nikica Puhalo

- Peti put sam vaš gost na PhotoWalku, zabavljam se s Daruvarčanima na poligonu fotografije. Ovoga puta Imamo razne instalacije tako da će fotografije iz Daruvara biti jedinstvene, samo danas i nikad više. Ono što danas tu zabilježimo, ostat će za vječnost - rekao nam je Damir Hoyka. 

Malo dalje Antonio Mik i Josip Martinović razbijali su žamor posjetitelja s dvije gitare i dva pojačala svirajući sve moguće svjetske hitove, ali onako, lijepo i nenametljivo, da svi uživaju i da nikome ne smeta. 

Antonio Mik i Josip Martinović iz The Cat Pawsa dobrom svirkom su zabavljali posjetitelje/Foto: Nikica Puhalo
Antonio Mik i Josip Martinović iz The Cat Pawsa dobrom svirkom su zabavljali posjetitelje/Foto: Nikica Puhalo

Okreneš se ponovno, a kad tamo za ovećim stolom pokraj Arcadije djeca rade jesenske kraljevske krune, nekima u izradi pomažu i roditelji. Ovu je radionicu organizirala Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar, a djeca su, uvjerili smo se, bila izrazito kreativna.

Radionica za djecu Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar/Foto: Predrag Uskoković
Radionica za djecu Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar/Foto: Predrag Uskoković

Daruvarska knjižnica organizirala je radionicu za najmlađe/Foto: Nikica Puhalo
Daruvarska knjižnica organizirala je radionicu za najmlađe/Foto: Nikica Puhalo

- Ovo je peta godina kako Gradska knjižnica sudjeluje na Cvjetnom sajmu. Došla su sva djeca koja su se prijavila, a posebno mi je drago što su nam se pridružile i mame koje su jako inspirirane. Ove godine je Cvjetni sajam izniman, jako mi je drago da se održava u Julijevom parku jer je ambijent prekrasan. Nadam se da će djeca i njihovi roditelji biti zadovoljni i da će kući ponijeti jesenske krune koje su obilato ukrasili. Tema je bila jesensko lišće, ali djeca su se potrudila pa su upotrijebila i šljokice i naljepnice i vodene bojice... Sve su im tehnike bile dopuštene i jako mi je drago što su uživali u ovoj radionici koju smo vodile Dea i ja iz Knjižnice Daruvar - rekla nam je ravnateljica knjižnice Romana Horvat. 

Najmlađi su izrađivali krune s jesenskim motivima/Foto: Nikica Puhalo
Najmlađi su izrađivali krune s jesenskim motivima/Foto: Nikica Puhalo

Parkom je defiliralo doista puno ljudi. Pogledamo prema restoranu Terasa - svi stolovi na vanjskom dijelu su puni. Osim ambijenta, jedan od razloga je i za ovu prigodu posebno složen češki menu koji je bio nuđen i po popularnoj cijeni od 30 kuna. I, da, do 15 sati gableca više nije bilo, sve se pojelo.

- Mi smo inače iz Osijeka, došli smo na izlet u Daruvar i usput posjetili Cvjetni sajam. Oduševljeni smo ambijentom, stvarno je prekrasan ovaj vaš park, a i fino smo se najeli u restoranu Terasa, ha, ha! - rekao nam je Ivko iz skupine četiri Osječana koje smo sreli i kasnije, doduše i nešto nervoznije, jer se njihov Osijek u tom trenutku u Gradskom vrtu mučio protiv slabašnog Hrvatskog Dragovoljca. 

Ležaljke za "zračnu terapiju"/Foto: Predrag Uskoković
Ležaljke za "zračnu terapiju"/Foto: Predrag Uskoković

- Ma bolje da nisam sad u Osijeku, samo bih se još više živcirao. Idem još malo ovdje uživati - nasmijao se i pokazao prema ležaljkama posloženima preko puta Terase. Riječ je o svojevrsnom novitetu, takozvanoj "zračnoj terapiji". Ukratko, ispružiš se na ležaljci i uživaš u čistom zraku. I za razliku od onih na obali, ovdje ih nitko ne naplaćuje niti se ljudi tuku oko njih. U Julijevom parku vlada savršena harmonija.

Krećemo dalje i vidimo Filipa Medaka kako s kolegicom piše nešto na velikoj zelenoj ploči. Za nekoliko minuta, naime, počinje Trash kviz, inačica pub kviza s ekološkim pitanjima. 

Trash kviz ispred restorana Terasa/Foto: Nikica Puhalo
Trash kviz ispred restorana Terasa/Foto: Nikica Puhalo

- Udruga mladih održava Trash kviz na temu recikliranja i održavanja okoliša. U kvizu će sudjelovati pet ekipa koje će odgovarati na 25 pitanja. Imamo tri nagrade, pobjednička ekipa osvojit će Gringo menu u restoranu Terasa, drugoplasirana ekipa osvaja besplatne ulaznice za Termalni vodeni park, a trećeplasirana ekipa osvojit će besplatne kino ulaznice za film po njihovom izboru - rekao nam je Filip ispred udruge mladih Naprijed Daruvar.

Natjecatelji u Trash kvizu/Foto: Nikica Puhalo
Natjecatelji u Trash kvizu/Foto: Nikica Puhalo

Na drugoj strani parka, kod Antunovog vrela stoji grupica Mađara, Snježana Sabo im je vodič i otkriva im povijesne tajne Julijeva parka i njegovih termalnih izvora. 

- U posjet nam je došla folklorna grupa Mađara iz Batine pa ih upoznajem s poviješću Daruvara i bogatom poviješću Julijevog parka - rekla nam je Sabo, a u tom trenutku je jedna od Mađarica iz grupe uz širok osmijeh dobacila: "Grad je divan, a voditeljica fantastična!"

Snježana Sabo vodila je grupu Mađara i upoznavala ih s poviješću Julijevog parka/Foto: Predrag Uskoković
Snježana Sabo vodila je grupu Mađara i upoznavala ih s poviješću Julijevog parka/Foto: Predrag Uskoković

Kod Švicarske vile, ako ulazite u Parki iz smjera Špice, kreće dvored štandova. Prije onih prvih, stajao je punkt Darkoma koji je imao ekološku akciju. 

- Imali smo akciju Za ljepši Daruvar Grada i Darkoma, dijelili smo platnene vrećice, bedževe i brošure vezane za odvajanje otpada. Primjerice, 2017. godine odvojili smo samo sedam posto otpada, a lani čak 35 posto, tako da je to jedan lijepi skok zahvaljujući našim građanima. Uskoro kreće i podjela kanti za odvajanje otpada tako da se nadam da ćemo zadani cilj od 50 posto odvojenog otpada uskoro i ispuniti - rekla nam je Tea Mik, viša stručna suradnica za komunalne poslove i zaštitu okoliša Grada Daruvara.

Tea Mik na punktu Darkoma/Foto: Predrag Uskoković
Tea Mik na punktu Darkoma/Foto: Predrag Uskoković

A na izložbenim štandovima nema čega nije bilo. Kod Švicarske vile posložili su se u dvored štandovi OPG-ovaca i obrta, a potom je cijeli južni prostor do Arcadije bio popunjen cvjetnim i biljnim štandovima. Negdje na pola puta stajao je i gost koji trenutno živi u Zagrebu, ali je u Hrvatsku došao iz Etiopije. Nudi etiopske rukotvorine; narukvice, ogrlice, drvene žirafe i svoju najveću atrakciju, drvenu posudu koja se iz potpuno ravne drvene podloške jednim potezom pretvara u osrednje duboku posudu s četiri odjeljka. Pitamo ga ide li mu prodaja? Etiopljanin je samo okrenuo očima i na nelošem hrvatskom rekao:

Na sajmu se se našla i dva mušlarca iz Etiopije, koji trenutno žive u Zagrebu, a koji su prodavali afričke rukotvorine/Foto: Nikica Puhalo
Na sajmu se se našla i dva mušlarca iz Etiopije, koji trenutno žive u Zagrebu, a koji su prodavali afričke rukotvorine/Foto: Nikica Puhalo

- Slabo, slabo... Ne kupuju. Brother, daj ti koju kunu! - očajnički je pokušao. No, drvena žirafa nije mi trenutno bila na listi prioriteta. Hodajući između štandova naletjeli smo i na zamjenicu gradonačelnika Vandu Cegledi koja je jedno vrijeme na sajmu bila i u društvu dožupanice Marije Jungić.

- Mislim da je sajam napokon došao u svoje najprirodnije okruženje koje može imati. Predivan park u centru grada. Sajam cvijeća u ovakvom fenomenalnom okruženju samo je početak trenda razvoja grada za kojeg vjerujem da se već neko vrijeme osjeti - rekla nam Vanda Cegledi. 

Foto: Nikica Puhalo
Foto: Nikica Puhalo

Vjerojatno najposjećeniji štand bio je onaj daruvarskih gljivara. Stol dugačak petnaestak, ako ne i više metara bio je krcat raznim vrstama gljiva, a na njegovom samom kraju nudili su se napici od ljekovitog bilja. Oko gljivarskog štanda neprestano je bilo dosta ljudi koji su se raspitivali o gljivama, a tamo su i naučili neke zanimljivosti poput upoznavanja s gljivom koja djeluje kao afrička šljiva. Ne treba reći da su svi okupljeni muškarci razvukli usta u širok osmijeh. Malo više o njihovom štandu doznali smo od Silvija iz udruge gljivara Kotrč Daruvar.

Štand daruvarske udruge gljivara/Foto: Nikica Puhalo
Štand daruvarske udruge gljivara/Foto: Nikica Puhalo

- Imali smo sreću što je nedavno nekoliko dana padala kiša pa su gljive narasle tako da smo uspjeli napraviti izložbu raznih vrsta gljiva i posjetiteljima pružili svojevrstan pregled vrsta gljiva koje rastu na našem području, a i šire. Uvijek imamo i jackpot, a to je ljekovito bilje koje se uvijek skuplja usput kada idemo brati gljive. Od njih radimo razne ljekovite pripravke ili likere. Drago nam je da je štand jako dobro posjećen jer je to bio i naš cilj. Mi zapravo nemamo prodajni nego edukativni štand i posjetitelje upoznajemo s vrstama gljiva i njihovim određenim specifičnostima. Najvažnije nam je educirati ljude kako bi pripazili što rade kada idu u berbu gljiva - rekao nam je Silvije.  

Foto: Nikica Puhalo
Foto: Nikica Puhalo

- I? Jesu li posjetitelji dobri poznavatelji gljiva?

- Pa, jesu, Ali važno je biti svjestan da je znanje zapravo jako krhko, da uvijek postoje sitnice koje mogu prevagnuti i uz pomoć njih procijeniti je li imaju dobru gljivu ili ne. 

- Jeste li se vi možda nekada prevarili?

- Ne! Zato što ja uvijek ubrane gljive nosim punici da ona vidi jesu li te gljive dobre ili nisu. 

- Je li punica preživjela?

- Da, živa je ha, ha! - nasmijao se.

Mara Jurić također je imala jedan od većih izložbenih prostora. Mnoštvo sadnica stvorilo je posebno šarenilo u tom dijelu parka.

Foto: Nikica Puhalo
Foto: Nikica Puhalo

- Kao što vidite, imamo jako puno izloženog cvijeća, mislim da je tu gotovo pa sve za jesensku sezonu. Imamo maćuhice, trajnice, koraljnih zvončika, ljekovitog začinskog bilja, ružmarina, lavandu, ukrasne trave, krizanteme, ciklame, ima svega ha, ha!

Zadovoljan je bio i Ivan Tonković iz kutinskog OPG-a Tonković. 

Foto: Nikica Puhalo
Foto: Nikica Puhalo

- Imamo asortiman ukrasnog bilja od listopadnog, crnogoričnog, javora, bukve... Više manje sve i američku borovnicu. Ljudi su prilično zadovoljni, vidim da uživaju, šetaju u ovom lijepom ambijentu, moram reći da je Julijev park puno bolja lokacija u odnosu na trg koji je ipak u kamenu. Sada je ambijent usklađen sa sajmom - zaključio je Ivan Tonković.

Zadovoljna je bila i Lidija Štefan na štandu Iris. 

- Imamo raznog cvijeća, ponajviše vezanog uz Svi svete, imamo nešto sobnog cvijeća, aranžmana, svijećnjaka. Mi smo već poznati tako da imamo velik broj stalnih kupaca, a uvijek dođe i nešto novih. I moram reći da mi je lijepa ova lokacija, Julijev park idealan je za Cvjetni sajam - rekla nam je Lidija Štefan.

Zanimljiv je štand imala i Tanja Fikić koja je došla iz Zagreba. Mnoštvo raznovrsnih kaktusa, ali i atraktivne posude oslikane pijeskom. 

Tanja Fikić iz Zagreba/Foto: Nikica Puhalo
Tanja Fikić iz Zagreba/Foto: Nikica Puhalo

- Osim kaktusa i egzotičnih biljaka nudimo i aranžmane od pijeska. Riječ je o slikama rađenim u pijesku. Važno je reći da je pijesak fiksiran u tim aranžmanima i ne može se istresti, a biljka koja se nalazi unutra može se u svakom trenutku izvaditi i zamijeniti. Uglavnom, koliko god premještali posudu ili biljke, slika od pijeska neće se promijeniti - rekla nam je Tanja Fikić, vlasnica malog obrta Pijesko iz Zagreba. 

Slike od pijeska / Foto: Nikica Puhalo
Slike od pijeska / Foto: Nikica Puhalo

Kako reagiraju posjetitelji na vaše slike u pijesku?

- Prvo su iznenade kada shvate da se pijesak ne može istresti iz čaše ili posude, a onda se odlučuju za kupnju.

Zdenka Varat iz Sirača posebno je bila ponosna na svoje zdrave i prirodne prehrambene artikle. 

Zdenka Varat iz Sirača / Foto: Nikica Puhalo
Zdenka Varat iz Sirača / Foto: Nikica Puhalo

- Imamo zimnicu, pekmeze, jako dobru feferonku, ljutenicu, ajvare ljute i blage, džemove da vam i ne nabrajam koliko ih je vrsta. Ljudi dođu, kušaju i jako su zadovoljni. Evo, recimo pečeni ajvar, odličan je i to je nešto potpuno drukčije u odnosu na onog koji se kuha. Radim sve prirodno, bez aditiva onako kako se nekad radilo i ljudi kupuju jer znaju da uzimaju zdravo i kvalitetno. Nikad nisam radila za zaradu nego za kvalitetu i ljudi cijene takve proizvode - rekla nam je Sirčanka Zdenka Varat iz OPG-a Varat.

Odmah do nje je stajala i Draženka Kešić koja ima i istoimeni OPG. Njezini glavni aduti su prirodni prešani sokovi i džemovi. 

Draženka Kešić / Foto: Nikica Puhalo
Draženka Kešić / Foto: Nikica Puhalo

- Nudimo prirodno prešane voćne sokove bez ikakvih dodataka i džemove s jako malo šećera te ocat od višnje i jabuke. Ljudi su jako zadovoljni jer su proizvodi potpuno prirodni i bez dodataka. Osim što su jako ukusni, jak su i zdravi. Primjerice, kod nas je džem od šljiva pravi džem u koji se sastoji isključivo od šljiva i jedini dodatak je malo šećera - Draženka Kešić. 

Daruvarske Ždralice izložile su svoje rukotvorine, koje se u gradu sve više i više cijene. 

Dame iz udruge Ždralice prodavale su rukotvorine koje su izradile njihove članice/Foto: Nikica Puhalo
Dame iz udruge Ždralice prodavale su rukotvorine koje su izradile njihove članice/Foto: Nikica Puhalo

- Svašta smo pripremili na našem štandu, ruksake, mašnice, pregače... Prometa ima, ljudi su zainteresirani tako da smo zadovoljni - rekli su nam na štandu Ždralica.

Marija Šoprek iz Bjelovara, vlasnica tvrtke Nijansa aranžmani, došla je iz Bjelovara kako bi svoje proizvode izložila u Daruvaru. 

Marija Šoprek iz Bhjelovara / Foto: Nikica Puhalo
Marija Šoprek iz Bhjelovara / Foto: Nikica Puhalo

- Radim unikatne aranžmane za vrata, za blagdan Svih svetih. Ljudima se sviđa ovo što radim, kod mene su cijene malo više nego na placu jer aranžmane radim jako kvalitetno i zato im je i cijena malo viša, Moji kupci su redom oni koji vole kvalitetan proizvod - rekla nam je Marija Šoprek koja je na daruvarski Cvjetni sajam došla iz Bjelovara. 

I dok su posjetitelji razgledavali štandove ili se krijepili u restoranu Terasa, u Julijevom parku su se dalje odvijala razna događanja. 

Pokraj Arcadije odvijala se radionica cvjetnih aranžmana koju je organizirala ekipa ekspertica iz Hortikulture Daruvarskih toplica. 

Radionica izrade jesenskih vječića koju je organizirala Hortikultura Daruvarskih toplica/Foto: Nikica Puhalo
Radionica izrade jesenskih vječića koju je organizirala Hortikultura Daruvarskih toplica/Foto: Nikica Puhalo

- Radimo jesenske vjenčiće. Koristimo suho cvijeće i suhe hortenzije koje se lijepe pištoljem s vrućim ljepilom na bazu - slamnati vjenčić i potom ih ukrašavamo sa žirevima, šipkom, češerima, lješnjacima... Uglavnom sve suhim jesenskim plodovima i na kraju dodamo neku malu mašnu, malo vune i to je to - rekla nam je Danijela Ljutak Jureković koja je s ovećom grupom žena bila na radionici izrade jesenskih vjenčića i usput poslala apel prema organizatorima:

- Bilo bi lijepo kada bi jednu ovakvu radionicu organizirali i za advent.

Foto: Nikica Puhalo
Foto: Nikica Puhalo

Radionicu izrade jesenskih vjenčića za vrata vodila je Lidija Đuranović, djelatnica Službe hortikulture Daruvarskih toplica.

Voila! Jesenski vjenac je tu! / Foto: Nikica Puhalo
Voila! Jesenski vjenac je tu! / Foto: Nikica Puhalo

Otprilike u isto to vrijeme, na drugom kraju parka skupina ljudi slušala je Melitu Bartoš i priču o Antunovom vrelu uz jedinstvenu ponudu. Kavu ili čaj s termalnom vodom iz vrela.

Melita Bartoš iz Daruvarskih toplica prezentirala je posjetiteljima jednistveni čaj odnosno kavu s vodom iz termalnog izvora/Foto: Nikica Puhalo
Melita Bartoš iz Daruvarskih toplica prezentirala je posjetiteljima jednistveni čaj odnosno kavu s vodom iz termalnog izvora/Foto: Nikica Puhalo

- Kava i čaj na Antunovom vrelu projekt je koji se provodi u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Daruvara. Svi turistički vodiči Grada Daruvara najčešće kreću u ture s Antunovog vrela. Tamo okupimo grupu, uvodno im ispričamo priču o Daruvaru, povijesti, znamenitostima. I zatim se na Antunovom vrelu natoči termalna voda koja dolazi direktno iz izvora i potom, prema izboru, s termalnom vodom se pomiješa kava ili čaj. To je jedinstveni napitak jer mislim da se nigdje na svijetu ne može napraviti takav napitak s tim sastavom vode i s tim pićem se vraćamo u povijest Daruvara - rekla nam je Melita Bartoš.

Predavanje o Antunovom vrelu uz ćaj ili kavu s vodom iz termalnog izvora / Foto: Nikica Puhalo
Predavanje o Antunovom vrelu uz ćaj ili kavu s vodom iz termalnog izvora / Foto: Nikica Puhalo

Lidija Premec dijelila je posjetiteljima čaeve, kavu, šećer i žličice / Foto: Nikica Puhalo
Lidija Premec dijelila je posjetiteljima čaeve, kavu, šećer i žličice / Foto: Nikica Puhalo

Na kraju ovog predivnog Cvjetnog sajma održana je i radionica joge u Lječilišnom perivoju koju je vodila Marina Čehulić iz Službe fizioterapija Daruvarskih toplica.

Radionica joge u Lječilišnom perivoju/Foto: Predrag Uskoković
Radionica joge u Lječilišnom perivoju/Foto: Predrag Uskoković

I ako ste čitali sve do sada, do samog kraja teksta, jasno vam je da je daruvarski Cvjetni sajam bio više od samog sajma. On izrasta u događaj koji bi iz godine u godinu trebao samo rasti, a nova lokacija Julijevog parka trebala bi mu dati potpuno novu dimenziju. Trebalo je, zato, vidjeti i kakvi su dojmovi organizatora. 

Neki su došli ciljano na sajam, a drugi koji su došli sam prošetati uglavnom bi na kraju nešto i kupili/Foto: Nikica Puhalo
Neki su došli ciljano na sajam, a drugi koji su došli sam prošetati uglavnom bi na kraju nešto i kupili/Foto: Nikica Puhalo

- Kolegica Lidija Premec i ja obišle smo sve izlagače tijekom sajma te smo za svakog izlagača pripremili paketiće medenjaka i ponudili ih s rakijom u znak zahvale na sudjelovanju na sajmu. Bilo mi je drago čuti da su zadovoljni s prodajom i posjećenosti sajma, ali i s kompletnom organizacijom te su rekli da će doći i na proljetni sajam. Julijev park je prekrasna lokacija za takvu vrstu sajma, a ukrasne instalacije koje je napravila Hortikultura Daruvarskih toplica zaokružile su cijelu priču. Najviše me vesele reakcije naših sugrađana koji su bili oduševljeni sa svim ponuđenim u sklopu sajma i to nama svima u organizacijskom timu daje elana da proljetni sajam napravimo još boljim i sadržajnijim. Još jednom hvala svima koji su posjetili sajam, sudjelovali u radionicama i tako podržali zajedničku aktivnost Grada, Turističke zajednice Daruvar-Papuk i Daruvarskih toplica - rekla nam je na kraju Ivana Vuković Plažanin, direktorica Turističke zajednice Daruvar - Papuk. 

Trodimenzionalno cvijeće pokraj Arcadije/Foto: Nikica Puhalo
Trodimenzionalno cvijeće pokraj Arcadije/Foto: Nikica Puhalo

Julijev park odnedavno ima i veeeeliku ljuljačku/Foto: Nikica Puhalo
Julijev park odnedavno ima i veeeeliku ljuljačku/Foto: Nikica Puhalo

Sjajno raspoložene dame za štandom Lige za borbu protiv raka/Foto: Nikica Puhalo
Sjajno raspoložene dame za štandom Lige za borbu protiv raka/Foto: Nikica Puhalo

Foto: Nikica Puhalo
Foto: Nikica Puhalo

Udruga Qualitas pripremila je koktele za posjetitelje/Foto: Nikica Puhalo
Udruga Qualitas pripremila je koktele za posjetitelje/Foto: Nikica Puhalo

Foto: Nikica Puhalo
Foto: Nikica Puhalo

Posjetitelji su ležerno šetali i uživali / Foto: Nikica Puhalo
Posjetitelji su ležerno šetali i uživali / Foto: Nikica Puhalo

Ručno rađena lončarija došla nam je iz Osijeka /Foto: Nikica Puhalo
Ručno rađena lončarija došla nam je iz Osijeka /Foto: Nikica Puhalo

Foto: Nikica Puhalo
Foto: Nikica Puhalo

Foto: Nikica Puhalo
Foto: Nikica Puhalo

Foto: Nikica Puhalo
Foto: Nikica Puhalo

Foto: Nikica Puhalo
Foto: Nikica Puhalo

Foto: Nikica Puhalo
Foto: Nikica Puhalo

Foto: Nikica Puhalo
Foto: Nikica Puhalo

Foto: Nikica Puhalo
Foto: Nikica Puhalo

Izrada jesenskih vjenčića/Foto: Nikica Puhalo
Izrada jesenskih vjenčića/Foto: Nikica Puhalo