Fotografija: Niko Žiher, europski prvak u mažoretu/Foto: Mia Belak
Galerija
Niko Žiher, europski prvak u mažoretu/Foto: Mia Belak

Gareščanin Niko Žiher europski je prvak u mažoretu: "Toreador nikoga nije ostavio ravnodušnim"

Zahvaljujući svom velikom talentu i predanosti, te zanimljivoj toreador temi i koreografiji trenerice Mije Belak, Niko je sve oborio s nogu i osvojio zlato u jakoj konkurencijiU zadarskom Športskom centru Višnjik ovih se dana okupila krema mažoret sporta, preko 4000 natjecatelja iz 10 zemalja.

Na prvenstvu koje se održava od 22. do 26. lipnja sudjeluju i Garešničke mažoretkinje sa svojim trenericama Natašom Kranjec i Mijom Belak. Aktualni državni prvak i član Garešničkih mažoretkinja Niko Žiher osvojio je zlatnu medalju i titulu europskog prvaka u kategoriji solo štap juniori za dječake na XVII. europskom prvenstvu u Zadru.

Sreća i ponos do neba/Foto: Mia Belak
Sreća i ponos do neba/Foto: Mia Belak

No to nije iznenadilo Nikine trenerice koje uvijek imaju velika očekivanja te se nadaju dobrom rezultatu.

Niko Žiher sa svojom trenericom Mijom Belak/Foto: Mia Belak
Niko Žiher sa svojom trenericom Mijom Belak/Foto: Mia Belak

- Niko je svojim radom i trudom zaslužio ovaj veliki uspjeh, a njegove suze radosnice su samo dokaz koliko mu sve ovo znači. Dobili smo puno riječi podrške za njegov nastup i rezultat od samih sudaca, drugih sudionika natjecanja, ali i od naših navijača iz Garešnice. Od prvog dana i njegovog prvog zlatnog sola s temom Kung Fu 2017. godine, Niko je jako puno napredovao i stvarno mislim da je talentirano dijete i stvoren za mažoret sport. Ovo je jedan od ljepših trenutaka u mojoj trenerskoj karijeri, nešto što ću još dugo pamtiti, ali i velika motivacija za dalje. Za svaki Nikin solo mi je potrebna dobra priprema, jer si svake godine postavim visoko letvicu, a tu su i konzultacije s trenericom Natašom koja je velika podrška u mojem radu. Mislim da tema toreador nikoga nije ostavila ravnodušnim. Ovim se putem želimo zahvaliti svima na podršci i financijskoj pomoći, posebice gradu Garešnici i TZ Sjeverna Moslavina - kazala nam je trenerica Mia Belak.

Garešničke mažoretkinje u Zadru/Foto: Mia Belak
Garešničke mažoretkinje u Zadru/Foto: Mia Belak

Nikina mama Mihaela Žiher prepuna je dojmova i preponosna na svog dječaka.

- Obuzele su nas snažne emocije kad je svirala hrvatska himna. Čekali smo ovaj nastup pune tri godine. Niko je skroz u tom, svim svojim srcem, trenira pet godina i devet mjeseci i to ga još uvijek jako drži. Super nam je bilo što su ga tijekom plesa bodrili svi hrvatski timovi, a danas mu prilaze starije cure, čestitaju mu, bodre ga i vele da ne odustane jer je dječak.

Niko s ponosnom mamom Mihaelom/Foto: Mia Belak
Niko s ponosnom mamom Mihaelom/Foto: Mia Belak

Garešničkim mažoretkinjama još preostaje natjecanje u dvije seniorske kategorije u Zadru, gdje će njihove djevojke i Niko plesati u kategoriji velika formacija pom pon, te s Virovitičkim mažoretkinjama u kategoriji velika formacija mix. Nakon ovog natjecanja odlaze na zasluženi ljetni odmor, a već pred kraj kolovoza očekuje ih povratak treninzima i pripreme za novu sezonu, ali i upisi za nove članove.

Niko je donio Garešnici još jedno zlato/Foto: Mia Belak
Niko je donio Garešnici još jedno zlato/Foto: Mia Belak