Fotografija: Vjetar u leđa curama su bile pohvale sutkinja i riječi da u njima vide potencijal/Foto: Ivana Bedi
Galerija
Vjetar u leđa curama su bile pohvale sutkinja i riječi da u njima vide potencijal/Foto: Ivana Bedi

Daruvarske mažoretkinje na svom prvom državnom natjecanju osvojile odlično 5. mjesto

"Cure su oduševljene, a dodatni vjetar u leđa bile su sutkinje koje su ih nakon točke pohvalile. Rekle su da imaju odličnu tehniku i da u njima vide potencijal", ističe Ivana Bedi



DARUVAR – Daruvarske mažoretkinje su na svom prvom državnom natjecanju ikad održanom prošle nedjelje u Nedelišću – rasturile! Vijest je to kojom su se pohvalile i na društvenim mrežama, a mi smo od voditeljice Ivane Bedi odlučili saznati koju informaciju više.

Neočekivana pohvala sutkinja

- Prošle nedjelje bili smo u Nedelišću i prvi smo put ozbiljno stale pred sudce i na borilište. Prvenstvo je zbog epidemiološke situacije održano nešto drugačije, no mi smo rezultatima prezadovoljne. Naši kadeti osvojili su visoko 5 mjesto. Solo je plesala naša juniorka i trenerica Lorena Tutić kojoj je medalja pobjegla za dlaku te je osvojila 4. mjesto. Naš hrabri duo Sare Tuković i Lucije Ajman osvojio je 11. mjesto.

Djevojke u autobusu na putu za Nedelišće/Foto: Ivana Bedi
Djevojke u autobusu na putu za Nedelišće/Foto: Ivana Bedi

Unatoč izolacijama koje su nas snašle, pomanjkanju prostora i svih ostalih okolnosti, cure su pokazale da se sve može kad se hoće. Bravo i za sve roditelje koji su podržali naš način rada jer bez toliko treninga ne bi bilo ni rezultata. Bilo je naporno, ali sigurni smo da je vrijedilo i da su cure sretne jer znaju da su dale sve od sebe – kazala nam je Ivana koja se osvrnula i na neočekivanu pohvalu sudaca nakon održanog nastupa.

Pozitivan šok

- Natjecanje je bilo organizirano sasvim drugačije nego, nismo se imale gdje niti spremati već smo doslovno iz autobusa spremljene uletjele u dvoranu i otplesale svoju točku nakon čega smo odmah izletjele opet van. Nismo vidjele druge timove što nam je teško palo jer još nikada nismo bile na natjecanju. Cure su oduševljene, a dodatni vjetar u leđa bile su sutkinje koje su nakon točke sišle s tribina i pohvalile ih. S obzorom na prvo natjecanje ikad, sutkinje su kazale da su ugodno iznenađene, da djevojke imaju odličnu tehniku, da su „čiste“ u izvođenju točke i da u njima vide potencijal za dalje. Malo je reći da smo sve bile u pozitivnom šoku – priznaje nam Ivana koja osobno također dugo nije bila na nijednom natjecanju, čak desetak godina. 

Mlade Daruvarčanke po prvi su put nastupile na natjecanju/Foto: Ivana Bedi
Mlade Daruvarčanke po prvi su put nastupile na natjecanju/Foto: Ivana Bedi

- Nisam ni sama bila sigurna jesam li za djevojke postavila dobru ljestvicu. Ne znamo kako izgledaju drugi timovi, otkad postojimo nismo bili niti na jednom natjecanju, samo smo nastupali na turnirima, a to je nešto sasvim drugo. Na turniru imamo zadanu koreografiju koju moramo ponoviti i svi timovi plešemo isto. Dok na natjecanjima svaki tim izlazi sa svojom osmišljenom točkom, koreografijom i tako se nadmećemo za medalju. Tu valja spomenuti i naše poteškoće s prostorom za treninge jer nam manjka dovoljno velika dvorana da bisom mogle odvježbati ulaz, koreografiju i izlaz. Stoga se posebno zahvaljujemo Općini Sirač jer smo u njihovom domu pronašli pribbližno velik prostor kakav trebamo – pojašnjava Ivana Bedi i dodaje kako vjeruje da je puno lijepih stvari pred njima.

Ispred njih samo ponajbolji

Da su odradile fantastičan posao govori i činjenica da su ispred njih samo ponajbolji sastavi koji dugo treniraju i to oni iz Vukovara, Pule, Mala Subotice i Vrbovca.

Naknadno čekanje rezultata/Foto: Ivana Bedi
Naknadno čekanje rezultata/Foto: Ivana Bedi

Daruvarske mažoretkinje kući se vratile sa sjajnim petim mjestom/Foto: Ivana Bedi
Daruvarske mažoretkinje kući se vratile sa sjajnim petim mjestom/Foto: Ivana Bedi

- Cure su pune motivacije za dalje, šteta je što niti sada nisu natjecanje doživjele u punom sjaju i što se nisu imale priliku podružiti s ostalim timovima, no bit će vremena i za to – optimistična je Bedi koja zaključuje kako Majorettes association of Croatia - Mažoret savez Hrvatske obiluje kvalitetnim timovima koji godinama treniraju. Stoga im je ljestvica postavljena jako visoko. No, nedjeljni rezultati pokazatelj su da mlade Daruvarčanke obiluju potencijalima i da nema straha za daljnji plasman i rezultate na natjecanjima. Mi im želimo svu sreću.

Treninzi u siračkoj dvorani/Foto: Ivana Bedi
Treninzi u siračkoj dvorani/Foto: Ivana Bedi