Fotografija: Foto: Nikolina Gunjević
Galerija
Foto: Nikolina Gunjević

Dvije Lipičanke nakon 20 godina oživjele mažoretkinje u Pakracu: "Želimo djeci ostvariti snove"

Nikolina i Jelena iza sebe imaju bogatu plesnu, mažoret karijeru. Najveći uspjeh svakako je zlatna medalja osvojena 2006. godine u talijanskom Pordenoneu i naslov europskih prvakinjaNakon dvadeset godina Pakrac ponovno ima svoje mažoretkinje i to zahvaljujući dvjema Lipičankama; Jeleni Pečanić i Nikolini Gunjević, nekadašnjim višestrukim državnim prvakinjama i prvakinjama Europe u mažoret plesu.

Pakrac je svoje mažoretkinje imao davne 2003. godine, a zahvaljujući trenericama Jeleni i Nikolini, djevojčice i dječaci iz Pakraca i okolice ponovno imaju priliku trenirati mažoret ples i nadati se da će uskoro imati prilike nastupati diljem Hrvatske i inozemstva te sudjelovati na raznim državnim, europskim i svjetskim natjecanjima.

Najjača poveznica

- Kad smo bile mlađe bile smo aktivne i uspješne mažoretkinje, prijateljice i plesne partnerice, zatim smo postale i vjenčane kume ali ono što nas već 25 godina najviše povezuje upravo je ljubav prema mažoret plesu. Dugo smo razmišljale o tome da svoje iskustvo i znanje podijelimo sa novim generacijama i sada se ukazala prilika.

Pakrac će uskoro opet imati dobro uvježbane mažoretkinje/Foto: Nikolina Gunjević
Pakrac će uskoro opet imati dobro uvježbane mažoretkinje/Foto: Nikolina Gunjević

Uz neizmjernu podršku gradonačelnice Grada Pakraca, Anamarije Blažević, pokrenule smo pakračke mažoretkinje i ponovno ostvarujemo svoje mažoret snove, a nadamo se i snove mnogih djevojčica i dječaka. Naravno, tu je i podrška naše bivše trenerice i danas mentorice Marine Mihelčić iz Požege, te svakako naših obitelji i prijatelja, pojašnjava Nikolina. 

Upisi utorkom i srijedom

Mažoretkinje Grada Pakraca s treninzima su počele sredinom listopada, treniraju dva puta tjedno u Gradskoj sportskoj dvorani i to svakog utorka i srijede od 16 do 17,30 sati, a zainteresirani u to vrijeme mogu dovesti svoju djecu na upis. Trenirati mogu sve zainteresirane djevojčice i dječaci od 5 i više godina starosti. Jelena  i Nikolina ističu kako dobne granice za bavljenje mažoret plesom nema jer, kako kažu, nikada nismo prestari da se bavimo plesom, sportom i ispunjavamo svoje snove.

Nikolina Gunjević i Jelena Pečanić, nekadašnjim višestrukim državnim prvakinjama i prvakinjama Europe u mažoret plesu
Nikolina Gunjević i Jelena Pečanić, nekadašnjim višestrukim državnim prvakinjama i prvakinjama Europe u mažoret plesu

- Mažoret ples je prekrasan sport kroz koji djeca razvijaju osjećaj za glazbu i pokret, uče se pravilnom držanju tijela i kretanju što pozitivno utječe na njihov fizički razvoj i motoričke sposobnosti, ali i osim stvaraju nova poznanstva i divne uspomene. Na treninzima je pozitivna i ugodna atmosfera koja djeluje na razvijanje međuljudskih odnosa i povećava socijalizaciju kod djece. Uz to, kroz mažoret ples djeca imaju priliku putovati i nastupati diljem Hrvatske te sudjelovati na raznim natjecanjima. Neizmjerno se veselim ovim počecima i ne sumnjam u uspjehe i medalje koje su pred nama, najavljuje Jelena.

Sva djeca su jednaka

Zanimljivo je da su mažoretkinje u Pakracu pokrenule baš dvije Lipičanke. 

- Mi u tome uopće ne vidimo niti gledamo razliku, za nas su sva djeca jednaka bez obzira od kuda su, čija su, kojeg su uzrasta ili spola i slično. Nama je važno da imaju volju i želju trenirati i mi ćemo dati sve od sebe da budu uspješni u onome što rade i to je naša dužnost kao trenerica. 

Upisi se održavaju utorkom i srijedom/Foto: Nikolina Gunjević
Upisi se održavaju utorkom i srijedom/Foto: Nikolina Gunjević

Lipik već više od 20 godina ima svoje mažoretkinje koje su aktivne i vrlo uspješne. Mi smo ondje plesale godinama, uz njih nas vežu predivne uspomene i iskustva i naravno da se radujemo budućoj suradnji. Osim toga u začetku je jedan plesni projekt koji će dodatno povezati Pakrac i Lipik, kaže Nikolina.

Europske prvakinje iz 2006.

Nikolina i Jelena iza sebe imaju bogatu plesnu, mažoret karijeru. Najveći uspjeh svakako je zlatna medalja osvojena 2006. godine u talijanskom Pordenoneu gdje su u plesnoj kategoriji duo s rekvizitima osvojile zlatnu medalju i naslov europskih prvakinja. Godinu dana kasnije su u kategoriji plesnih grupa s lipičkim mažoretkinjama osvojile brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu koje je održano u nizozemskom gradu Eindhovenu. Uz navedeno, imaju i brojne medalje s državnih prvenstava u raznim plesnim kategorijama. 

I Jelena koja radi u prijemnoj kancelariji Toplica Lipik i Nikolina koja je voditeljica EU projekata ističu da plesne aktivnosti uspijevaju uskladiti s poslovnim i obiteljskim, prije svega majčinskim obavezama. Jelenina dvogodišnja kćerkica Greta je još premalena za bavljenjem plesom pa se uglavnom igra s Nikolinom najmlađom kćerkom, 4-godišnjom Milom. Nikolinina Paola ima 7 godina i zanima ju tenis dok je najstarija 14-godišnja Anja krenula maminim stopama i već 8 godina pleše u Mažoretkinjama Grada Lipika.

Na kraju Jelena i Nina pozivaju sve djevojčice i dječake koje vole ples, zabavu i druženje da im se priključe. - Tko zna, možda u skoroj budućnosti naše mažoretkinje i mažoretani donesu Pakracu poneko mažoret zlato, zaključuje Jelena i dodaje da sve dodatne informacije vezane uz Mažoretkinje Grada Pakraca zainteresirani mogu dobiti na broj telefona 098/9616-324, na službeni mail: pakracke.mazoretkinje@gmail.com a sve novosti mogu pratiti i na facebook stranici Mažoretkinje grada Pakraca.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!