Fotografija: Rekordi i nastup ponajboljeg hrvatskog planinskog trkača obilježili 1. kolo Omanovac zimske lige/Foto: Compas
Galerija
Rekordi i nastup ponajboljeg hrvatskog planinskog trkača obilježili 1. kolo Omanovac zimske lige/Foto: Compas

Omanovac zimska liga: "Napokon trčalo više Lipičana i Pakračana, pao i novi rekord"

Konkurenciju je pomeo Nikola Špoljar - ponajbolji hrvatski planinski trkač, drugi je lanjski pobjednik Antonio Đurčević, a iza njega organizator događanja Vedran KelemenProtekle nedjelje, 27. studenog započela je 6. Omanovac zimska trening liga. Na 1. kolo odazvalo se rekordnih 52 natjecatelja, redom iz Kutine, Slavonskog Broda, Požege, Daruvara, Dugog Sela, Zaboka, Lipika i Pakraca. Zanimljivo je da je ovo prvi put da je sudjelovalo više žena nego muškaraca, koje su pokazale više hrabrosti nego muškarci i u velikom broju svladale ovaj ne baš lagani uspon, piše Compas.

Rekorder brdskih liga

Nakon lanjskog muškog rekorda koji je ostvario jedan od najboljih hrvatskih dugoprugaša Antonio Đurčević, ove godine interes je pokazao i višestruki prvak Hrvatske u planinskom trčanju Nikola Špoljar, koji nastupa za AK Zabok. Nikola je hrvatski reprezentativac, sudionik više europskih i svjetskih prvenstava u brdskom i planinskom trčanju. Rekorder je većine brdskih liga te je došao na Omanovac i opravdao status favorita. Pomeo je konkurenciju i vlasnik je novog rekorda koji sad iznosi 33:19.

Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas

Iza njega došao je lanjski pobjednik Antonio Đurčević s istim vremenom, kao i organizator Vedran Kelemen.

Kod žena je uspon dugačak 7,6 km s visinskom razlikom od 500 m prva svladala lanjska pobjednica Sanja Vuković, a iza nje su brzo došle Senka Jeftinić i Suzana Brlek.

Veći interes domaćih trkača

Veseli i što je prvo kolo pohodio malo veći broj Lipičana i Pakračana nego protekle dvije godine. Prostora za napredak još ima i organizatori se nadaju da će ih ubuduće biti još više.

Foto: Compas
Foto: Compas

Sljedeće kolo na rasporedu je 18.12.2022. s početkom u 10:00h kod pakračke Česme.

Rezultati žene/Foto: Compas
Rezultati žene/Foto: Compas
Rezultati muškarci/Foto: Compas
Rezultati muškarci/Foto: Compas

Uz Špoljara i Đurčevića, nastupio je i Dejan Radanac, najbolji hrvatski ultramaratonac, također nekadašnji planinski prvak Hrvatske, a činjenica da su njih trojica sudjelovali u istom kolu čini ovu ligu jednu od jačih liga sličnog karaktera, piše Compas.