Fotografija: Počinje Advent u Pakracu/ Foto: Pakrački list
Galerija
Počinje Advent u Pakracu/ Foto: Pakrački list

ADVENT U PAKRACU Paljenje prve adventske svijeće uz božićne pjesme, kuhano vino i čaj

Organizatori su se potrudili da program bude prilagođen svim uzrastima, od koncerata, pričaonica, predavanja, izložbi, božićnih sajmova do priredbiGrad Pakrac i Turistička zajednica Grada Pakraca i ove godine planiraju održati tradicionalne adventske aktivnosti na raznim gradskim lokacijama, piše Pakrački list.

Ovogodišnji pakrački Advent počeo je 25. studenoga u 18 sati susretom pjevačkih skupina KPD „Sloga“ u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“. Paljenjem prvih adventskih svijeća u Pakracu i Prekopakri u subotu, 2. prosinca, obilježit će se i službeni ulazak u prvu nedjelju došašća koji će u Prekopakri biti popraćen i blagoslovom Gospina kipa.

Nada i iščekivanje

- Uskoro nam počinje razdoblje došašća koje započinje četiri nedjelje prije Božića i traje do Badnjaka, što znači da je vrijeme za paljenje prve adventske svijeće. Stoga vas pozivamo da zajedno na središnjem gradskom Trgu prisustvujemo zajedno na paljenju prve svijeće na velikom adventskom vijencu. Svaka adventska svijeća, a time i svaki tjedan Adventa, u sebi krije određenu simboliku; prva svijeća je postilica ili prorokova svijeća – koja simbolizira nadu i iščekivanje - poručuju iz Turističke zajednice Grada Pakraca i ističu kako če i ove godine prigodnu molitvu predvoditi župnik Jozo Zorić.

- Da bi ovaj lijepi, tradicionalni događaj bio još svečaniji, pobrinut će se dječji župni zbor koji će nas uz prekrasne božićne pjesme uvesti u prvi tjedan Adventa, a kolačima, čajem i kuhanim vinom dočekat će vas predstavnici Savjeta mladih Grada Pakraca - napominju u Turistčkoj zajednici Grada Pakraca.

Dječji doček Nove godine

I ove godine organizatori su se potrudili da program bude prilagođen svim uzrastima, od koncerata, pričaonica, predavanja, izložbi, božićnih sajmova do priredbi, tako da svatko može pronaći nešto za sebe u ovo predbožićno vrijeme.

Program ovogodišnjeg Adventa u Pakracu/Foto: TZ Grada Pakraca
Program ovogodišnjeg Adventa u Pakracu/Foto: TZ Grada Pakraca

Adventsko vrijeme završava 23. prosinca paljenjem četvrte adventske svijeće na Trgu bana J. Jelačića, a program pakračkog Adventa bit će konačno zaključen 31. prosinca, dječjim dočekom Nove godine na gradskoj šetnici, piše Pakrački list.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!