Fotografija: KUD u Šandrovcu djeluje već 45 godina, najmlađi član ima 10 godina, a najstariji 83/Foto: BBŽ
Galerija
KUD u Šandrovcu djeluje već 45 godina, najmlađi član ima 10 godina, a najstariji 83/Foto: BBŽ

Župan Marušić otvorio "Jesen u mom kraju" u Šandrovcu: "Vi ste čuvari naših običaja i tradicije"

KUD u Šandrovcu djeluje već 45 godina, najmlađi član ima 10 godina, a najstariji 83. Njihov rad prepoznat je i izvan granica RH. Nedavno su u Makedoniji sudjelovali na međunarodnom festivalu „Kostoski“



Nakon što je zajedno s obitelji prisustvovao paljenju prve adventske svijeće u Bjelovaru župan Marko Marušić u Šandrovcu je otvorio manifestaciju „Jesen u mom kraju“, javljaju iz BBŽ-a.

Manifestacija je to koja se u Šandrovcu održava niz godina u organizaciji tamošnjeg KUD-a, a okuplja i goste iz susjednih županija. Ove godine u programu su sudjelovala dva KUD-a iz Virovitičko-podravske županije - KUD Okrugljača i KUD Starogradački Marof.

Velik broj mladih

Manifestaciju su otvorili Šandrovčani. Njihov KUD djeluje već 45 godina. Najmlađi član ima 10 godina, a najstariji 83. Nastupili su s istim programom kao u Makedoniji gdje su sudjelovali na međunarodnom festivalu „Kostoski“. Oduševljen velikim brojem mladih koji su se uključili u aktivnosti KUD-a Šandrovac je i župan Marko Marušić.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

- Zadovoljstvo je biti večeras ovdje s vama. Želim zahvaliti našim KUD-ovima jer vidim veliki broj mladih u njihovim redovima. Odličan spoj mladosti i iskustva. Vi ste čuvari naših običaja i tradicije i hvala vam na tome - kazao je Marušić te službeno proglasio manifestaciju „Jesen u mom kraju“ otvorenom.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Načelnik općine Šandrovac Dario Halauš naglasio je važnost razvitka kulturno-umjetničkog života u općini Šandrovac te zahvalio predsjednici KUD-a na svemu što radi na očuvanju kulturne baštine njihove općine.

Izvorni starinski namještaj

- Općina Šandrovac ove je godine kupila jednu okućnicu iz 1930. godine koja ima sačuvan sav izvorni namještaja iz tog doba, tako da će sigurno koristiti kulturnom životu i biti podsjetnik na našu tradiciju i sjećanje na živote naših starih - istaknuo je Halauš.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Nakon kulturno-umjetničkog programa uručene su zahvalnice sponzorima koji su financijski pomogli KUD-u Šandrovac da prisustvuje festivalu u Makedoniji. Jedna od zahvalnica uručena je i županu Marušiću te Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, piše BBŽ.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ