Fotografija: Odaziv na prošlim kvizovima bio je dobar/ Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Galerija
Odaziv na prošlim kvizovima bio je dobar/ Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Provjerite svoje znanje na Pub kvizu na češkom jeziku u daruvarskoj knjižnici

Riječ je o kvizu za odrasle. Planiramo da će sudjelovati pet ili šest ekipa po tri člana, a pitanja se sadržajno odnose na knjižnicu u Daruvaru i na Središnju knjižnicu za češku manjinu, kaže Francika Stehna



Ljubitelji Pub kvizova te češkog jezika i književnosti ovog vikenda u Daruvaru će doći na svoje. Naime, u Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar održat će se Pub kviz na temu škola i knjižnica.

Organizatori kviza su Francika Stehna, voditeljica Središnje knjižnice za češku manjinu u RH i Ilona Kirchnerova, učiteljica iz Češke Republike.

Uvjet poznavanje češkog jezika

- Riječ je o kvizu za odrasle, a održava se na češkom jeziku, tako da je potrebno poznavati taj jezik i pismo, jer nema prijevoda. Planiramo da će sudjelovati pet ili šest ekipa po tri člana, a pitanja se sadržajno odnose na knjižnicu u Daruvaru i na Središnju knjižnicu za češku manjinu. Što se teme škole tiče, riječ je školstvu općenito, ali na češkom jeziku, pojasnila je Francika Stehna.

Plakat Pub kviza/ Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Plakat Pub kviza/ Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Dodaje i to da sudionici ne moraju biti članovi knjižnice, kotizacije nema, a za prva tri mjesta pripremljene su nagrade. Podsjetimo, u istoj organizaciji već su održavani Pub kvizovi u daruvarskoj knjižnici i to povodom Uskrsa i Božića.

- Interes je bio jako velik i sudionici su bili zadovoljni, stoga ništa manje ne očekujemo ni sada, zaključila je Stehna te pozvala sve zainteresirane da se prijave u daruvarsku knjižnicu.

Kao što smo već rekli, kviz se održava u Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar ove subote, 22. listopada, s početkom u 10 sati.