Fotografija: Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Galerija
Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Daruvarska knjižnica: "Djeco, dođite kod nas na kreativno druženje"

Svi predškolarci će u četvrtak moći sudjelovati u igraonici za djecu "Ogledalce", a školarci u subotu na radionici za djecu "Ježeva kućica"



Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar ovaj tjedan obilježava Dječji tjedan u sklopu kojeg su pripremili kreativne igraonice i radionice.

Svi predškolarci moći će u četvrtak od 17 sati u daruvarskoj knjižnici sudjelovati u igraonici za djecu "Ogledalce", dok će se za školarce u subotu u 10 sati održati radionica za djecu "Ježeva kućica".

Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

A kako je točno zamišljeno druženje otkriva nam Danijela Marić. voditeljica Dječjeg odjela daruvarske knjižnice.

- U četvrtak u 17 sati će u sklopu dječjeg tjedna u Pučkoj knjižnici Daruvar započeti nova sezona igraonice koja djeluje već duži niz godina. Na igraonici "Ogledalce" namijenjenoj za djecu od 4 do 6 godina, proći ćemo kroz priču "Ogledalce" Grigora Viteza, gdje ćemo kroz igru koristiti ogledalce da bismo se međusobno upoznali. Nakon toga slijedi crtanje i slobodno igranje - kazala nam je Danijela Marić, nadodajući kako je igraonica Ogledalce popunjena. Za malo stariju djecu održat će se radionica također s tematikom iz poznate bajke.

Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

- Radionica "Ježeva kućica" namijenjena je za djecu od 7 do 12 godina i održat će u subotu u 10 sati. Na radionici ćemo moći pogledati film Ježeva kućica iz kojega ćemo kroz razgovor pokušati djeci prenijeti vrijednosti i lekcije priče. Zatim ćemo kroz kreativnu igru i analizu pjesama i likova porazgovarati o osjećajima i vrijednostima doma - rekla nam je Danijela Marić, napominjući kako na radionici "Ježeva kućica" još uvijek ima mjesta za upis tako da se prijavite što prije.

Besplatne instrukcije

Nadalje, u četvrtak, 6. listopada u 16 sati počinju i besplatne instrukcije iz matematike i fizike za učenike sedmih i osmih razreda.

- Ostalo je još nekoliko praznih mjesta, zato požurite s upisom ako znadete nekoga kome je potrebna pomoć u učenju - poručuju iz daruvarske knjižnice napominjući kako detaljnije informacije o svim navedenim aktivnostima možete dobiti na broj mobitela 098/9109917, zatim na Facebook stranici knjižnice ili ako dođete osobno u knjižnicu.

I prijašnjih je godina bio velik interes za besplatnim instrukcijama u daruvarskoj knjižnici/Foto: Romana Horvat
I prijašnjih je godina bio velik interes za besplatnim instrukcijama u daruvarskoj knjižnici/Foto: Romana Horvat

Osim programa za mlade, u daruvarskoj knjižnici i ove godine obilježen je Međunarodni dan starijih osoba.

- Svake godine unazad zadnjih 10 godina nagrađujemo redovite članove umirovljenike na Međunarodni dan starijih osoba koji se obilježava 1. listopada. Nagrađivanje radimo na temelju 3 kriterija: nagrađena osoba mora imati više od 60 godina, također mora biti dugogodišnji član knjižnice, te biti redovit u čitanju i razgovaranju o pročitanom. Ove godine smo nagradili dvije umirovljenice i jednog umirovljenika s godišnjim članstvom Pučke knjižnice Daruvar u iznosu od 60 kuna - kazala nam je Romana Horvat, ravnateljica daruvarske knjižnice.