Fotografija: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar poziva sve na predstavljanje druge prozne knjige Jane Prević Finderle, pod nazivom „Herbarij- priče o biljkama“/Foto: Privatni album
Galerija
Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar poziva sve na predstavljanje druge prozne knjige Jane Prević Finderle, pod nazivom „Herbarij- priče o biljkama“/Foto: Privatni album

Što to Daruvarčanka Jana Prević Finderle vidi zajedničko u biljkama i svekrvi? Doznajte u petak

Riječ je o kratkim proznim tekstovima o pojedinim biljkama koje autoricu asociraju na neke događaje iz privatnog života ili na neke njoj drage osobe, kaže ravnateljica daruvarske knjižnice



DARUVAR – Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar poziva sve zainteresirane na predstavljanje druge prozne knjige Jane Prević Finderle, pod nazivom „Herbarij- priče o biljkama“.

Promocija knjige će se održati u petak, 14. listopada s početkom u 18 sati.

Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

- Na predstavljanju knjige uz autoricu će govoriti urednik Marko Radeljić. Sanja Lovrenčić, književnica i vlasnica nakladničke kuće „Mala zvona“ nažalost neće doći kako je prethodno najavljeno, kaže nam Romana Horvat, ravnateljica daruvarske knjižnice i dodaje kako je autorica knjige Jana Prević Finderle inače Daruvarčanka koja se školovala i živjela u Daruvaru sve do odlaska na fakultet u Zagreb.

Obožava planinarenje

- Već je kao gimnazijalka pokazivala interes za književnost. U srednjoškolskim danima objavila je zbirku pjesama ako da je riječ o osobi koja neupitno posjeduje talent. Isto tako, u našoj knjižnici je već nekoliko puta održala predavanja i promocije vlastitih knjiga. Ovoga će petka promovirati svoju drugu proznu knjigu pod nazivom „Herbarij- priče o biljkama“. Knjiga je pisana u serijalu u prvom licu, a izdavač je nakladnička kuća Mala zvona, kaže nam Horvat i odaje kako je Jana veoma interesantna i kao osoba, ne samo pisac.

Jana i njezin otac na hodočasničkom putovanju/Foto: Privatni album
Jana i njezin otac na hodočasničkom putovanju/Foto: Privatni album

- Ona se bavi i  planinarenjem u slobodno vrijeme. Planinareći voli fotografirati i uživa u biljnom svijetu. Tako je i nastala ova njezina knjiga. Riječ je o crticama i kratkim proznim tekstovima o pojedinim biljkama koje nju asociraju na neke događaje iz njezinog privatnog života ili na neke njoj drage osobe.

Autorica spominje čak i svekrvu

Tako se u knjizi, osim njene uže obitelji, spominju i njene sestre te svekrva, otkriva nam Romana i poziva još jednom sve Daruvarčane da dođu vidjeti i čuti što je to njihova sugrađanka, inače arhitektica po struci pripremila ovoga puta.

Foto: Privatni album
Foto: Privatni album

- Početkom ljeta Jana je u našoj knjižnici govorila o svom posjetu Caminu, gradu na sjeverozapadu Španjolske koje je hodočasničko središte, a koje je ona obišla sa svojim ocem. Tako da je riječ o izrazito svestranoj i dragoj osobi. Njezine promocije i predavanja jako su dobro posjećeni pa sam uvjerena da će tako biti i ovoga puta, zaključuje Horvat.

Cijeli tekst o Janinom putovanju u Španjolsku i hodočasničkom poduhvatu koje je prošla zajedno sa svojim oceom, možete pročitati OVDJE.