Fotografija: KLAP KLAP projekt za sve bjelovarske prvašiće: "Želimo da djeca postanu dio kazališnog svijeta"/Foto: Teatar to go
Galerija
KLAP KLAP projekt za sve bjelovarske prvašiće: "Želimo da djeca postanu dio kazališnog svijeta"/Foto: Teatar to go

KLAP KLAP program za sve bjelovarske prvašiće: "Želimo da postanu dio kazališnog svijeta"

Djeca će sudjelovati u kazališnom bontonu kroz prilagođenu formu, predstavi „Botaničari“ i razgovoru s glumcima/likovima nakon predstave, kaže nam ekipa iz organizacije Teatar to go



BJELOVAR – U bjelovarskom Domu kulture danas i sutra, odnosno 3. i 4. studenoga održat će se posebni kazališni program za prvašiće.

Foto: Teatar to go
Foto: Teatar to go

Riječ je o KLAP KLAP kazališnom projektu za prvašiće iz svih osnovnih škola u Bjelovaru, a za njega je zaslužna organizacija Teatar to go.

Kazališna dobrodošlica novim školarcima

- Projekt je namijenjen bjelovarskim prvašićima, za njih 300-injak i održat će se pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara. Donosi set aktivnosti koji se nadovezuju i zajedno čine kazališnu dobrodošlicu novim školarcima. Djeca će sudjelovati u kazališnom bontonu kroz prilagođenu formu, predstavi „Botaničari“ i razgovoru s glumcima/likovima nakon predstave, kaže nam ekipa iz Teatra to go.

Foto: Teatar to go
Foto: Teatar to go

Inače, projekt je prvi put uspješno realiziran prošle godinu za prvašiće iz generacije 2021/2022. Cilj mu je na samom početku školovanja, uključiti djecu u kazališne aktivnosti i pozvati ih da budu dio kazališnog svijeta. Sve aktivnosti jamče stvaranje zajedničkih uspomena uz kazalište.

Program osmišljen baš u Bjelovaru

- S obzirom da je Bjelovar kazališni grad s dugogodišnjom tradicijom Bjelovarskog kazališta, prepoznatljivom dramskom pedagogijom, kazališnim festivalima i izvrsnim dramskim djelatnicima, ne čudi da je program osmišljen baš u Bjelovaru, kažu nam iz Teatra to go.

Foto: Teatar to go
Foto: Teatar to go

Kazališni bonton vode dramske pedagoginje Suzana Turković (dipl. učiteljica savjetnica) i Nikolina Marinić (prof. savjetnica) uz dramsku skupinu iz Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar. U predstavi „Botaničari“ glume Ivan Pokupić i Goran Smoljanović, a razgovor s glumcima moderira Ana Šimić Smoljanović.

Raspored izvedbi:

3.11. (četvrtak): 10 sati - II. OŠ, u

                          12 sati -  III. OŠ.

4.11. (petak):     10 sati -  I. OŠ i V. OŠ

                          12.30 sati - IV. OŠ.

Više o projektu i radu Teatra to go pronađite na službenoj Web stranici organizacije: www.teatartogo.