Fotografija: Bjelovar uskoro postaje  središte amaterskih komičnih predstava/ /Foto: Marina Brestovečki Mrkoci
Galerija
Bjelovar uskoro postaje  središte amaterskih komičnih predstava/ /Foto: Marina Brestovečki Mrkoci

Bjelovar postaje središte amaterske komedije: "Moći ćete pogledati puno nagrađivanih predstava"

Predstave će se održavati u Bjelovarskom kazalištu i u Domu kulture. Cijena ulaznice iznosi 30 kuna za odrasle, odnosno 20 kuna za studente, učenike i umirovljenike



Nebrojeno je puta već dokazano da Bjelovarčani vole kazalište, a novu priliku za to imat će već ovog četvrtka, 15. rujna, kada počinje 11. izdanje Komedija festa. U jedanaest dana, koliko manifestacije traje, gledatelji će moći uživati u najboljim komedijama koje izvode amaterska kazališta.

Međunarodni festival

- Kao i prijašnjih godina organizator festivala je Bjelovarsko kazalište, a pokrovitelj je Grad Bjelovar. Sudjeluje šest amaterskih kazališta iz Hrvatske, ali i skupine iz Bosne i Hercegovine te Srbije. Također, predstavit će se i naše kazalište, ali neće biti u festivalskoj konkurenciji. Ukupno na festivalu sudjeluje stotinjak kazališnih amatera, koji će izvesti osam predstava za odrasle i dvije za djecu, između ostalog poručio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, dodavši da se u sklopu manifestacije dodjeljuje deset nagrada, a najvažnije je, naravno, nagrada publike.

Dario Hrebak i Margareta Fabičević/ Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak i Margareta Fabičević/ Foto: Deni Marčinković

Prema riječima voditeljice Bjelovarskog kazališta, Margarete Fabičević, ovaj festival okrenuo se komediji, da ljudima barem malo olakšaju svakodnevicu.

Nagrađivane predstave

- Amaterska kazališta jako puno rade, i to iz duše i srca, besplatno. U Bjelovaru će se predstaviti mahom nagrađivane predstave na državnim festivalima. Zbilja ih vrijedi pogledati. Osim toga, u subotu 17. rujna bjelovarski glumci Erna Rudnički i Ivan Ožegović održat će kazališnu radionicu za učenike od 4. do 8. razreda, na koju su svi dobrodošli, istaknula je Fabičević.

Plakat festivala/ Foto: Deni Marčinković
Plakat festivala/ Foto: Deni Marčinković

Predstave će se održavati u Bjelovarskom kazalištu, ali i u Domu kulture. Cijena ulaznice iznosi 30 kuna za odrasle, odnosno 20 kuna za studente, učenike i umirovljenike, dok je cijena ulaznica za dječje predstave stoje 20 kuna. Sve ulaznice mogu se kupiti u kućici na korzu. 

Ulaznice se prodaju i kućici na korzu/ Foto: Deni Marčinković
Ulaznice se prodaju i kućici na korzu/ Foto: Deni Marčinković