Fotografija: Mališani su uživali izrađujući razne predmete/ Foto: Narodna knjižnica Petar Preradović
Galerija
Mališani su uživali izrađujući razne predmete/ Foto: Narodna knjižnica Petar Preradović

I ove subote Bjelovarski mališani u Boho parku uživali u pričama, igri i kreativnim radionicama

Program u trajanju od sat vremena počinje svake subote u 10 sati u našem parku. Svaki susret obrađujemo novu priču, a danas smo imali čak dvije, kazala je Mikačević




Dječji odjel Narodne knjižnice Petar Preradović i Društvo naša djeca i ove su subote organizirali čitaonicu i igraonicu za bjelovarske mališane u Boho parku. Riječ je o programu koji se provodi već petu godinu s ciljem poticanja čitanje već od malih nogu.

<p>Program se održava svake subote u 10 sati/ Foto: Narodna knjižnica Petar Preradović</p>

Program se održava svake subote u 10 sati/ Foto: Narodna knjižnica Petar Preradović

- Program u trajanju od sat vremena počinje svake subote u 10 sati u našem parku. Svaki susret obrađujemo novu priču, a danas smo imali čak dvije i to "Pip i Popi: Dan na plaži" te "Krila za krokodila", kazala nam je voditeljica Dječjeg odjela bjelovarske knjižnice Branka Mikačević.

Kreativne radionice

Nakon čitanja, na red dolaze kreativne radionice, poput likovnih ili glazbenih aktivnosti, igranja društvenih igara te izrade bojanki ili drugih predmeta. 

<p>Nakon čitanja priča uvijek slijede kreativne radionice/ Foto: Narodna knjižnica Petar Preradović</p>

Nakon čitanja priča uvijek slijede kreativne radionice/ Foto: Narodna knjižnica Petar Preradović

- Konkretno, danas su djeca izrađivala likove iz prve priče, kao i bookmarkere i straničnike u obliku krokodila, odnosno motiva druge priče. Odazivom naših najmlađih sugrađana više smo nego zadovoljni. Iako su godišnji odmori u tijeku, uvijek se okupi između 20 i 30 djece, a ta brojka često bude i veća, istaknula je Mikačević.

Svi su dobrodošli

Također, dodala je i to da za svaki susret bjelovarski Koestlin donira svoje proizvode, koji mališane uvijek razveseli. Kao što smo već rekli, igraonica i čitaonica održavaju se svaku subotu u isto vrijeme, a dobrodošla su sva djeca predškolske dobi, kao i oni nešto malo starije, bez obzira na to jesu li članovi Narodne knjižnice Petar Preradović ili ne.

<p>Čitanje priča u Boho parku svake subote privuče veliki broj djece/ Foto: Narodna knjižnica Petar Preradović</p>

Čitanje priča u Boho parku svake subote privuče veliki broj djece/ Foto: Narodna knjižnica Petar Preradović