Fotografija: Večeras u bjelovarskoj knjižnici ne propustite promociju nove ljubavne i krimipriče Gorana Tribusona/Foto: Narodna knjižnica Petar Preradović Bjelovar, Cropix
Galerija
Večeras u bjelovarskoj knjižnici ne propustite promociju nove ljubavne i krimipriče Gorana Tribusona/Foto: Narodna knjižnica Petar Preradović Bjelovar, Cropix

Ne propustite večeras promociju nove ljubavne i krimi priče Gorana Tribusona

Uz gostovanje poznatog književnika možete uživati i u bonusu - prigodnoj izložbi Marijane Dragičević: "Naslovnice prevedenih romana Gorana Tribusona"



BJELOVAR – Što se dogodi kada jedan cinični gubitnik dobije posao tjelohranitelja tajkunske princeze, reći će vam Goran Tribuson večeras u 19 sati na Studijskom odjelu Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar gdje će predstaviti svoju novu ljubavnu i krimi priču "Zbogom Izabel" .

Uz gostovanje poznatog književnika možete uživati i u bonusu  - prigodnoj izložbi autorice Marijane Dragičević:  "Naslovnice prevedenih romana Gorana Tribusona". Izložbu možete pogledati na Studijskom odjelu od 15. listopada do 15. studenog 2022. godine.

Priča o poslijeratnoj pretvorbi

Naime, kako kažu u bjelovarskoj knjižnici, u sklopu Mjeseca hrvatske knjige odlučili su ugostiti Gorana Tribusona s novim napetim romanom Zbogom, Izabel.

-Podnaslovljen kao roman noir, priča je to o poslijeratnoj pretvorbi i zagrebačkom Humphreyju Bogartu, naoružanom Smith & Wessonom i prezirom društvenih konvencija, kažu u bjelovarskoj knjižnici gdje su ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen mladima i pod motom Misli na sebe ... Čitaj!, započeli na Dječjem odjelu.

-Ugostili smo Zorana Pongrašića koji je predstavio roman Krive su Seka i Seka nagrađen Nagradom "Grigor Vitez" za najbolji tekst za mladež u 2021. godini. Učenici osmih razreda bjelovarskih osnovnih škola čuli su kako autor piše o obiteljskim odnosima, ljubavi, prijateljstvu, odrastanju djece i mladih u svijetu kriminala, napuštenim, zlostavljanim, zanemarenim i isključenim, svima onima koji nisu imali previše sreće u životu, ali sve s dozom humora i ljudskosti u predstavljanju zanimljivih likova.

Posjet prvšića

Osim programa za starije osnovnoškolce, bjelovarska knjižnica pobrinula se i za manje uzraste.

-Učenici 1.b razreda svojim su posjetom Dječjem odjelu Narodne knjižnice „Petar Preradović“ najavili Mjesec hrvatske knjige. Naučili su da knjižnica nije samo mjesto gdje se posuđuju knjige već se u knjižnici može provesti slobodno vrijeme, pisati zadaću, igrati društvene igre ili sudjelovati u nekom programu. Nakon odslušane priče, svaki đak prvak dobio je pozivnicu kojom ostvaruje besplatnu članarinu, ističu u knjižnici i pozivaju sve sugrađane da redovito prate njihove aktivnosti u Mjesecu hrvatske knjige.