Fotografija: BOK festu odobrena znatno veća sredstva/ Foto: Grad Bjelovar
Galerija
BOK festu odobrena znatno veća sredstva/ Foto: Grad Bjelovar

BOK i službeno postao festival: "20. izdanje bit će prepuno iznenađenja"

20 godina bio sam umjetnički direktor, kako smo to zvali, a sada kad sam to i službeno postao. Tek ćete vidjeti kakve će se stvari sad događat, u šali je poručio je Goran Navojec



Bjelovarski odjeci kazališta, poznatiji kao BOK fest, iako pokrenut 2003 godine, odnedavno i službeno ima status festivala, čulo se na današnjoj konferenciji za medije.

Naime, BOK je jedan od glavnih prepoznatljivosti Bjelovara, a ove godine proslavit će 20. izdanje. Pripreme za jubilej već su krenule, u čemu će uvelike pridonijeti odobrena sredstva Ministarstva kulture i medija. 

Navojec "legalan" direktor

- Javili smo se na natječaj i odobreno nam je 100 tisuća kuna, što je duplo više u odnosu na prijašnje godine. Nadalje, osnovano je i festivalsko vijeće, pa je tako Goran Navojec i službeno postao ravnatelj Bjelovarskih odjeka kazališta, pored ostalog poručio je bjelovarski dogradonačelnik Igor Brajdić dodavši da je Grad Bjelovar također povećao izdvajanja za festival.

Iako detalje nije htio otkrivati, Brajdić je simbolično kazao da se ove godine može očekivati neočekivano.

Zadovoljstvo odobrenim sredstvima iskazao je i poznati bjelovarski glumac Goran Navojec.

Goran Navojec/ Foto: Grad Bjelovar
Goran Navojec/ Foto: Grad Bjelovar

- 20 godina bio sam umjetnički direktor, kako smo to zvali, a sada kad sam to i službeno postao. Tek ćete vidjeti kakve će se stvari sad događati, u šali je poručio je Goran Navojec.

BOK izlazi iz Bjelovara

Dodao je i to da se zahvaljuje ljudima koji su radili prijavu za natječaj, jer sam to ne bi znao napraviti.

- Nadam se da ćemo znati potrošiti taj novac, u svom stilu poručio je Navojec te kazao kako će o predstavama i drugim sadržajima više riječi biti kroz mjesec, dva.

Predsjednica Kulturnog vijeća Grada Bjelovara Đurđa Adlešić otkrila je da će se na 20. BOK-u predstave gledati na mjestima na kojima to do sada nije bio slučaj, a izaći će i iz Bjelovara i županije.