Fotografija: Ovog vikenda na redu su brojni zabavni sadržaji u sklopu BOK festa/ Foto: Deni Marčinković/ Branka Sobodić
Galerija
Ovog vikenda na redu su brojni zabavni sadržaji u sklopu BOK festa/ Foto: Deni Marčinković/ Branka Sobodić

Druga strana BOK-a: za vikend uživajte u izložbi glumaca, moto alci, retro partyu, rukometu...

Osim poznatih domaćih lica, u izlogu će se ove godine moći vidjeti i sarajevske glumce, ansambl predstave „Sjećaš li se Dolly Bell“ Kamernog teatra 55, a očekuju vas i brojna druga iznenađenja, kažu organizatori



BOK fest puno je više od samih kazališnih predstava, a upravo je to razlog zašto publika, ali u konačnici i sami glumci obžavaju bjelovarski festival. 

Ribafish je osvojio vijenac od kobasica prošle godine/ Foto: Deni Marčinković
Ribafish je osvojio vijenac od kobasica prošle godine/ Foto: Deni Marčinković

Izložba glumaca jedinstven je događaj u svijetu, a neizostavni dio festivala svakako je i glumačka moto alka, rukometni BOK turnir, retro party. Ta događanja upravo nas očekuju ovog vikenda, a program započinje u subotu, u 10 sati izložbom glumaca u salonu namještaja San.

Sarajlije u izlogu

- Osim poznatih domaćih lica, u izlogu će se ove godine moći vidjeti i sarajevske glumce, ansambl predstave „Sjećaš li se Dolly Bell“ Kamernog teatra 55 iz Sarajeva. Nadalje, izložba će biti prilika za poslušati novonastali bjelovarski bend Funk'o Phobia. Bend je s radom počeo sredinom 2021. godine te aktivno svira u Bjelovaru i okolici poznate strane i domaće rock/blues hitove, poručili su organizatori BOK-a.

Tradicionalno, glumci će pozirati u izlogu salona namještaja/ Foto: Deni Marčinković
Tradicionalno, glumci će pozirati u izlogu salona namještaja/ Foto: Deni Marčinković

Odmah po završetku izložbe, u 10 i 30 glumci postaju knjižničari u Narodnoj knjižnici Petra Preradovića Bjelovar, a 11 sati započet će jedinstvena i uvijek zanimljiva moto alka. Bogat subotnji program završava Retro partyjem u Bjelovarskom kazalištu (H-8) u 22 sata.

Rukometni BOK turnir

- U nedjelju (8. svibnja) u Dvorani europskih prvaka u 11 sati počinje Rukometni BOK turnir. Na teren će, tradicionalno, osim glumaca istrčati političari te predstavnici zlatne generacije bjelovarskih rukometaša, koji su ove godine proslavili pedesetu godišnjicu osvajanja titule europskih prvaka, zaključili su organizatori festivala. 

BOK turnir odigrat će se na starom Partizanovom igralištu/ Foto: Branka Sobodić
BOK turnir odigrat će se na starom Partizanovom igralištu/ Foto: Branka Sobodić