Fotografija: Foto: Grad Bjelovar, Grad Daruvar i BBŽ
Galerija
Foto: Grad Bjelovar, Grad Daruvar i BBŽ

Ministarstvo kulture daje više od pola milijuna kuna za manifestacije i programe u BBŽ-u

Najviše novca dobio je Grad Bjelovar za organizaciju BOKfesta, a u Daruvar odlazi 65 tisuća kuna i to za četiri projekta od kojih je tri kandidiralo daruvarsko Pučko otvoreno učilišteS čak 550 tisuća kuna Ministarstvo kulture i medija financirat će manifestacije i programe u kulturi na području Bjelovarsko-bilogorske u 2023. godini, piše na službenim stranicama BBŽ-a.

Pojedinačno najviše, 100 tisuća kuna, dobio je Grad Bjelovar za organizaciju BOKfesta, a slijedi Glazbena škola Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru čiji je osnivač Županija, s odobrenih 60 tisuća kuna za 20. Međunarodni tjedan udaraljkaša.

Bojan Navojec, Goran Navojec, Ognjen Milovanovic, Ivan Ozegovic/Foto: Marko Todorov/CROPIX
Bojan Navojec, Goran Navojec, Ognjen Milovanovic, Ivan Ozegovic/Foto: Marko Todorov/CROPIX
Foto: Luka Gerlanc/CROPIX
Foto: Luka Gerlanc/CROPIX

Kulturni centar „Mato Lovrak“ iz Velikog Grđevca dobio je 10 tisuća kuna za književnu manifestaciju „Lovrakovi pisci“ koju u partnerstvu s Hrvatskim društvom književnika za djecu i mlade pokreće nova ravnateljica Zvjezdana Galkowski, a tamošnjoj Osnovnoj školi odobreno je 30 tisuća kuna za „Lovrakove dane kulture“.

Kulturni centar
Kulturni centar "Mato Lovrak" iz Velikog Grđevca dobio je 10 tisuća kuna/Foto: BBŽ

Na daruvarsko područje odlazi 65 tisuća kuna i to za četiri projekta od kojih je tri kandidiralo daruvarsko Pučko otvoreno učilište. Riječ je o Malom sajmu kazališta-Maska kojem je odobreno 20 tisuća kuna, Međunarodnom festivalu limenih glazbi-FLIG koji će također dobiti 20 tisuća kuna, a još dodatnih 15 tisuća kuna Pučko otvoreno učilište će dobiti za organizaciju profesionalnih kazališnih gostovanja. Grad Daruvar je, pak, za „Daruvar rock city“ dobio 10 tisuća kuna.

Cota G4 zatvorila posljednji Blues Rock festival/ Foto: Saša Selihar
Cota G4 zatvorila posljednji Blues Rock festival/ Foto: Saša Selihar
Djeca obožavaju MASKU/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Djeca obožavaju MASKU/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Foto: Predrag Uskoković
Foto: Predrag Uskoković

Na području Grubišnog Polja ukupno 50 tisuća kuna odobreno je za pet projekata koje je kandidirao tamošnji Centar za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman. Po 15 tisuća kuna dobili su za program Kazalište u Grubišnom Polju te za koncertna gostovanja u tom gradu; 10 tisuća kuna odobreno im je za projekt „kreARTiva“, a po 5 tisuća kuna za nove predstave i radionice kazališnog amaterizma te za radionice suvremenog plesa „Reci to plesom“, za sve uzraste.

Hrvatska čitaonica iz Hercegovca dobila je 15 tisuća kuna za 28. Dane hrvatskog pučkog teatra, a KUD „Sloga“ Miklouš 28 tisuća kuna za organiziranje „49. zapovijedi pod lipom“.

Među ostalim, Zajednici kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije kojoj je osnivač Županija odobreno je 15 tisuća kuna za održavanje glazbenih i folklornih županijskih smotri, javljaju iz BBŽ-a.