Fotografija: Žena je tog dana udavala svoju kćer/Foto: Vlado Kos/Cropix (ilustracija)
Žena je tog dana udavala svoju kćer/Foto: Vlado Kos/Cropix (ilustracija)

Žena (69) vozila pripita u Gornjem Daruvaru: "Popila sam jednu žesticu jer mi se udavala kćer"

Sutkinja ju je proglasila krivom i kaznila s 1000 kuna, no odbila je prijedlog policije da joj se na mjesec dana oduzme vozačkaUmirovljenica u dobi od 69 godina zatečena je kako s 0,83 promila upravlja automobilom u Gornjem Daruvaru. Prekršajna sutkinja proglasila ju je krivom i kaznila, piše Danica.hr.

Nju su policajci zaustavili u kolovozu oko 19 sati u Podborska bb u Gornjem Daruvaru, a upravljala je autom pod utjecajem alkohola od 0,83 promila. Ovih je dana donesena nepravomoćna presuda.

69-godišnja žena se na sudu branila kako je tog dana udavala kćer. Do sada nije bila prekršajno kažnjavana. Umirovljenica je s 3300 kuna mjesečne mirovine te živi s majkom starom 87 godina o kojoj brine.

“Žao mi je zbog prekršaja i više to sigurno neću ponoviti. Taj dan se dogodilo, u svatovima kćerke popila sam čašicu alkoholnog pića jer je narodni običaj da se nazdravi mladencima”, rekla je umirovljenica na sudu.

Sutkinja ju je proglasila krivom i kaznila s 1000 kuna. Mora platiti 200 kuna troškova postupka i 80 kuna za alkotest. Odbila je prijedlog policije da joj se vozačka oduzme na mjesec dana, piše Danica.hr.