Fotografija: 38-godišnjakinja je imala gotovo 2 promila, a bila je pozitivna i na narkotike/ Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX (ilustracija)
38-godišnjakinja je imala gotovo 2 promila, a bila je pozitivna i na narkotike/ Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX (ilustracija)

Pijana i drogirana skrivila prometnu nesreću pa pokušala pobjeći s mjesta događaja

U Općoj bolnici Bjelovar obavljeno je preliminarno testiranje na opojne droge te je utvrđeno da je pozitivna na narkotike, zbog čega je zadržana na liječenju, kažu iz policijeU pola bijela dana pijana i drogirana 38-godišnjakinja u Bjelovaru je izazvala prometnu nesreću, a potom je pokušala pobjeći s mjesta događaja, izvijestila je bjelovarska policija.

- U srijedu 23. ožujka oko 13.40 sati u Bjelovaru, u Ulici Ivana Gregurića, 38-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom marke Škoda bjelovarskih registracijskih oznaka krećući se od pravca istoka u pravcu zapada. Dolaskom u neposrednu blizinu raskrižja s ulicom Male Sredice, uslijed neprilagođene brzine udarila je prednjim krajem vozila u zadnji kraj osobnog automobila marke Volvo bjelovarskih registracijskih oznaka, s kojim je upravljao 38-godišnjak koji se kretao ispred nje, kazali su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Vrijeđala policajce

Dodaju i to da je vozač Volva u trenutku udara bio zaustavljen na znak „Stop“ propuštajući vozila koja su se kretala cestom na koju se imao namjeru uključiti. U prometnoj nesreći na oba vozila nastala je materijalna šteta te nije bilo ozlijeđenih osoba.

- Nakon prometne nesreće, policijski službenici su 38-godišnjakinju zatekli u vidno alkoholiziranom stanju. Pokušali su s njom razgovarati oko okolnosti nastanka prometne nesreće, ali je ona to odbila te je izašla iz vozila i pokušala se udaljiti s mjesta događaja. Budući da je pokušala napustiti mjesto događaja te je odbila postupiti po zapovijedi policijskih službenika, nad njom su uporabljena sredstva prisile, a prilikom postupanja je i vrijeđala policijske službenika pogrdnim riječima, poručili su iz bjelovarske policije. 

Pozitivna na narkotike

Kako kažu, 38-godišnjakinja je alkotestirana te joj je utvrđena koncentracija alkohola od 1.95 g/kg. Na mjesto događaja došli su djelatnici hitne medicinske pomoći Bjelovar koji su je uz pratnju policijskih službenika prevezli u Opću bolnicu Bjelovar, gdje je obavljeno preliminarno testiranje na opojne droge te je utvrđeno da je pozitivna na narkotike, zbog čega je zadržana na liječenju.

- Protiv 38-godišnjakinje, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zaključili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.