Fotografija: Mladići su uhićeni i nakon obrade u policiji predani pritvorskom nadzorniku/Foto: Tea Cimaš/ CROPIX (ilustracija)
Mladići su uhićeni i nakon obrade u policiji predani pritvorskom nadzorniku/Foto: Tea Cimaš/ CROPIX (ilustracija)

Nasilnike koji su pretukli dvojicu mladih Daruvarčana na jezeru pustili na slobodu

22-godišnji mladić iz okolice Končanice i 19-godišnjak iz Daruvara ne smiju se približiti niti uspostavljati kontakt s oštećenim mladićimaDvojica nasilnika koji su u noći sa subote na nedjelju istukla dvojicu mladića na daruvarskom jezeru, ipak nisu završila u istražnom zatvoru. Naime, nakon što su ispitani u bjelovarskom tužiteljstvu, određene su im mjere opreza, odnosno zabrana približavanja i uspostavljanje kontakta s oštećenima.

Incident na nasipu

Podsjetimo, daruvarska policija je u srijedu uhitila 22-godišnjeg mladića iz jednog mjesta blizu Končanice i 19-godišnjeg mladića iz Daruvara zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo teške tjelesne ozljede na štetu 23-godišnjaka kojeg su teško tjelesno ozlijedili i kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju na štetu 22-godišnjaka kojeg su lakše ozlijedili.

Kako nam je ispričao prijatelj napadnutih mladića, njegovi prijatelji sjedili su na nasipu kod jezera kada su im prišla osmorica mladića i verbalno ih napala tvrdeći da su vrijeđali nekoga iz njihovog društva. Nakon toga su ih dvojica iz tog društva počela tući. Jedan je uspio pobjeći, drugi je zadobio lakše ozljede, a treći je završio s dvostrukim prijelomom vilice u KBC Zagreb.

Stari znanci policije

Daruvarski policajci su za događaj saznali od oca jednog od napadnutih mladića i započeli istragu. Nakon što su obavili niz razgovora i prikupili svu potrebnu medicinsku dokumentaciju, odnosno iz KBC-a Zagreb dobili kvalifikaciju ozljeda, mladići su uhićeni i nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja s kaznenom prijavom predani pritvorskom nadzorniku u Bjelovaru.

Neslužbeno smo doznali da su obojica otprije poznati policiji.