Fotografija: Vozač nije skrenuo u zavoju nego je samo produžio u ponor/Foto: MojPortal.hr
Galerija
Vozač nije skrenuo u zavoju nego je samo produžio u ponor/Foto: MojPortal.hr

Vozač sletio s ceste u ponor. Život mu spasili Bruno Marić i još dvojica Daruvarčana

Neslužbeno smo doznali da vozač ima višestruke prijelome rebara i jednog kralješka, a njegovo je stanje trenutno stabilno...
Zvonimir A. (44) iz Sesveta teško je stradao u prometnoj nesreći koja se u petak oko 18.30 sati dogodila na nizbrdici ispod Badela u Daruvaru.

<p>Vozač se s Passat karavanom spuštao niz ulicu Milinovi iz smjera Badela/Foto: MojPortal.hr</p>

Vozač se s Passat karavanom spuštao niz ulicu Milinovi iz smjera Badela/Foto: MojPortal.hr

Prema informacijama koje smo dobili od načelnika Policijske postaje Daruvar, Dalibora Čajse, do nesreće je došlo kada je vozač, koji se kretao po nizbrdici ispod Badela, zbog neprilagođene brzine sletio s ceste u kanal. Vozača je Hitna pomoć prevezla u pakračku bolnicu gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

<p>Automobil pri izlijetanju s ceste nije udario ni u zaštitnu ogradu/Foto: MojPortal.hr</p>

Automobil pri izlijetanju s ceste nije udario ni u zaštitnu ogradu/Foto: MojPortal.hr

- Vozač ima teške tjelesne ozljede i prebačen je u KB Dubrava - potvdila nam je ravnateljica Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana, Marina Major.

<p>Vozač Passata čudom je preživio, ali je zadobio teške tjelesne ozlijede te je prebačen na liječenje u Zagreb/Foto: MojPortal.hr</p>

Vozač Passata čudom je preživio, ali je zadobio teške tjelesne ozlijede te je prebačen na liječenje u Zagreb/Foto: MojPortal.hr

Neslužbeno smo pak doznali da vozač u pakračku bolnicu zaprimljen u jako teškom stanju, ima višestruke prijelome rebara i jednog kralješka, a prevezen je u KB Dubrava zbog daljnjeg saniranja teških ozljeda prsnog koša. 

Crni Passat karavan zagrebačkih registracija u provaliji je prvi potpuno slučajno uočio Nenad Heidelberg.

- Spuštao sam se svojim autom tom nizbrdicom koja od Badela vodi prema Batinjskoj Rijeci. Kod onog velikog zavoja, pogledao sam udesno i ugledao neki bor kojeg je udario grom. Zagledao sam se u taj bor i igrom slučaja bacio pogled prema kanalu i u šipražju vidio neki tamni auto. Izgledao mi je kao da ga je netko razbio i bacio u tu provaliju. No, budući da mi se učinilo da vidim kako se dimi iz auta, otišao sam skroz do pruge, tamo se okrenuo i vratio. Taman kad sam se na svoje oči uvjerio da se stvarno dimi, naišao je Bruno Marić i njegov prijatelj Siniša Premec - ispričao nam je Nenad Heidelberg i dodao kako su se odmah nakon toga spustili dolje kako bi provjerili ima li koga u autu. Vidjeli su da čovjeku visi ruka iz auta i iste sekunde pozvali 112. Oni su ih spojili s vatrogascima i Hitnom pomoći.

<p>Na mjestu izlijetanja s ceste vidljiv je trag guma, ali se čini da vozač nije kočio/Foto: MojPortal.hr</p>

Na mjestu izlijetanja s ceste vidljiv je trag guma, ali se čini da vozač nije kočio/Foto: MojPortal.hr

- Vatrogasci i Hitna su došli stvarno brzo, mislim da nije prošlo više od 4 minute. Oni su nastavili s izvlačenjem, jedva su ušli u auto. Mislim da su ušli kroz zadnja desna vrata. Da su morali nositi aparaturu, izvlačenje bi trajalo puno duže. Čovjek je bio pri svijesti, osjetio je noge što nam je bio znak da mu kralježnica najvjerojatnije nije ozbiljno stradala. Eto, da nisam bacio pogled prema tom drvetu i ugledao auto u provaliji, pao bi mrak i čovjek bi možda tamo umro - ispričao nam je Nenad Heidelberg i istaknuo kako, naravo, ne zna kako se nesreća dogodila, ali kaže da je čovjek u velikom oštrom zavoju jednostavno produžio ravno.

<p>Automobil je završio potpuno smrskan pedesetak metara dalje od ceste/Foto: MojPortal.hr</p>

Automobil je završio potpuno smrskan pedesetak metara dalje od ceste/Foto: MojPortal.hr

- Nije bilo ni tragova kočenja, samo je produžio. Nije ni pokušao skrenuti ulijevo u zavoju - kaže nam Heidelberg.

<p>Cesta koja se spušta od Badela prema Batinjskoj Rijeci /Foto: MojPortal.hr</p>

Cesta koja se spušta od Badela prema Batinjskoj Rijeci /Foto: MojPortal.hr

Nazvali smo i šefa hrvatskih nogometnih sudaca, Brunu Marića, koji nam ispričao kako je to sve izgledalo.

- Kad nam je Heidelberg rekao da je auto u provaliji, pogledali smo prema dolje i vidjeli ruku od tog čovjeka. Otišli smo dolje provjeriti u kakvom je stanju, kakvi su mu vitalni znakovi. Pričao sam s njim, ispitivao ga jel može micati nogama, rukama, jel može disati. Pričao sam s njim da ne izgubi svijest. Vatrogasci su došli brzo, dečki su stvarno pravi, svaka im čast. Kapa do poda i njima i timu Hitne medicinske pomoći. Heidelberg mu je spasio život. Da se on nije vratio nazad i da nismo otišli dolje do auta, taj čovjek danas ne bi bio živ - rekao nam je Bruno Marić. 

<p>Karambolirani Passat/Foto: MojPortal.hr</p>

Karambolirani Passat/Foto: MojPortal.hr

Iako se točne okolnosti koje su dovele do ove nesreće još utvrđuju, iz izvora bliskih stradalom muškarcu doznajemo kako se ne isključuje mogućnost da je namjerno sletio u provaliju.

<p>Vozilo je danas tijekom prijepodneva izvučeno iz provalije/Foto: Privatni album</p>

Vozilo je danas tijekom prijepodneva izvučeno iz provalije/Foto: Privatni album