Fotografija: Renault u kojem je smrtno stradao 69-godišnak i u kojme je ozlijeđen 60-godišnji putnik u potpunosti je smrskan/Foto: Martina Čapo
Galerija
Renault u kojem je smrtno stradao 69-godišnak i u kojme je ozlijeđen 60-godišnji putnik u potpunosti je smrskan/Foto: Martina Čapo

Vozač koji se nije zaustavio na znaku STOP na mjestu preminuo, ozlijeđene četiri osobe

60-godišnji putnik iz Renaulta, 49-godišnji vozač Volkswagena te njegovi putnici, 28-godišnjak i 22-godišnjak zbog ozljeda prevezeni su u OB BjelovarBJELOVAR - Nakon završenog očevida, poznate su okolnosti u kojima se dogodila današnja stravična prometna nesreća u Bjelovaru u kojoj je nepovratno izgubljen jedan život.

Kako smo ranije PISALI, do nesreće je došlo na samom raskrižju bjelovarske istočne obilaznice i Ulice Put žrtvama u Lugu.

U sudaru su sudjelovala dva automobila/Foto: Martina Čapo
U sudaru su sudjelovala dva automobila/Foto: Martina Čapo

Nakon završenog očevida, iz PU bjelovarsko - bilogorske su izvjestili kako je danas, 16. studenog oko 16.45 sati, 69-godišnjak upravljao osobnim automobilom Renault bjelovarskih registracijskih oznaka krećući se kroz Bjelovar ulicom Put žrtvama u Lugu, od pravca zapada u pravcu istoka.

Nije se zaustavio

Dolaskom do raskrižja s državnom cestom D548 (istočnom obilaznicom), nije postupio prema prometnom znaku „Stop“, odnosno vozilom je bez zaustavljanja ušao u raskrižje zadržavajući smjer kretanja, a da prethodno nije propustio vozilo koje se kreće cestom s prednošću prolaska. Uslijed toga, u njegov lijevi bočni kraj vozila, prednjim krajem je udario osobni automobil Volkswagen bjelovarskih registracijskih oznaka s kojim je upravljao 49-godišnjak, a koji se kretao kolnikom D548, odnosno cestom s prednošću prolaska, iz smjera sjevera u smjeru juga. Nakon sudara došlo je do rotacije oba vozila po kolniku, Renault je odbačen izvan kolnika u putni jarak, a Volkswagen se zaustavio na kolniku.

U teškoj prometnoj nesreći jedna je osoba izgubila život/Foto: Martina Čapo
U teškoj prometnoj nesreći jedna je osoba izgubila život/Foto: Martina Čapo

Od zadobivenih ozljeda u prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradao 69-godišnji vozač, dok su 60-godišnji putnik iz Renaulta te 49-godišnji vozač Volkswagena sa svojim 28-godišnjim i 22-godišnjim putnikom zbog zadobivenih ozljeda prevezeni vozilom hitne medicinske pomoći na pružanje liječničke pomoći u Opću bolnicu Bjelovar. 

Naložena obdukcija

Očevidom prometne nesreće je uz stručnu pomoć policijskih službenika rukovodila dežurna zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru, koja je naložila obdukcija tijela poginule osobe.

Fotografije očevida/ Foto: Martina Čapo
Fotografije očevida/ Foto: Martina Čapo

U vremenu od 17.10 do 19.45 sati kolnik državne ceste D548, od raskižja s ulicom Put žrtvama u Lugu do raskrižja s državnom cestom D28  bio je zatvoren za promet, a prometovalo se obilaznim pravcima.

69-godišnji A.Š. je sedma preminula osoba na prometnicama Bjelovarsko-bilogorske županije.